۱۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۶:۵۷
کد خبر: 82817238
T T
۰ نفر
رييس كميسيون كشاورزي اتاق تهران: خريد گندم توسط بخش خصوصي صورت گيرد

تهران - ايرنا- رئيس كميسيون كشاورزي، آب و صنايع غذايي اتاق بازرگاني تهران گفت: خريد گندم بايد توسط بخش خصوصي صورت گيرد و تلاش مي شود نسبت به احقاق حقوق فعالان صنايع آرد و نان پيگيري لازم به عمل آيد.

به گزارش ايرنا، كاوه زرگران در نشست كميسيون كشاورزي و صنايع غذايي اتاق تهران، ضمن يادآوري تطبيق نداشتن نتايج آزمايش هاي شركت بازرگاني دولتي و كارخانه هاي آرد كشور از نظر ميزان گلوتن و پروتئين، بر لزوم وارد شدن سازمان‌هاي غذا و دارو و استاندارد به اين حوزه تاكيد كرد.
وي دستور دستور وزير جهاد كشاورزي مبني بر تعويض توري‌ها براي ارزيابي دقيق‌تر پاكي گندم بعد از انتقاد اين كميسيون را خاطرنشان ساخت و گفت: اكنون اين نقد بخش خصوصي مورد پذيرش محمود حجتي، وزير جهاد كشاورزي قرار گرفته و با دعوت مجدد از فعالان اين حوزه و شنيدن توضيحات آنها، دستور تعويض توري‌ها را صادر كرده است.
يازدهمين نشست كميسيون كشاورزي، آب و صنايع غذايي اتاق بازرگاني تهران كه با حضور نمايندگان انجمن‌هاي صنايع غذايي مرتبط با صنعت آرد و نان كشور، وزارت جهاد كشاورزي و سازمان غذا و دارو برگزار شد، ناكارآمدي روش ارزيابي پاكي گندم، خريداري شده نمايش داده شد كه بدنبال آن وزير جهاد كشاورزي دستور تعويض توري‌ها را صادر كرد.
پيش از اين توري دو در دو (2*2) ملاك خريد گندم و اندازه‌گيري بود، اما ابعاد توري استاندارد كه در تمام دنيا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، دو در بيست (20*2) است و مراكز خريد با توري غيراستاندارد دو در دو قادر به تشخيص دامنه تعيين شده هفت و 10 درصدي افت نيست.
دست اندركاران صنايع غذايي حوزه آرد و نان براين اعتقادند كه دلالان گندم، شني را به گندم خريداري شده اضافه مي‌كنند كه از توري دو در دو عبور ‌نمي‌كند و اين تقلب به صورت سازماندهي شده در سطح كشور در حال انجام است.
محمد رضا مرتضوي رييس كانون انجمن‌هاي صنايع غذايي ايران گفته است: ضايعاتي كه از اين توري غيراستاندارد عبور مي‌كند، گندم نيست و قابليت تبديل شدن به آرد را ندارد و در صورت تبديل شدن به آرد، آرد سالم كارخانجات را نيز ضايع مي‌كند.
به گزارش ايرنا، ميزان توليدات كشاورزي ايران بيش از 100 ميليون تن در سال اعلام شده و حجم بالايي از توليدات اين بخش نيز به كشورهاي مختلف صادر مي‌شود.
كاوه زرگران پيش از اين گفته بود، ارزش افزوده صنايع غذايي ايران در سال‌هاي گذشته 26 درصدي رشد كرد و در سال 2016، ارزش صادرات مواد غذايي و محصولات كشاورزي ايران به 6 ميليارد و 200 ميليون دلار رسيد.
رييس كميسيون كشاورزي و صنايع غذايي اتاق تهران تصريح كرد: سهم اتحاديه اروپا از واردات مواد غذايي ايران بسيار ناچيز است و عمده محصولات كشاورزي و غذايي ايران در منطقه اروپا به آلمان، اسپانيا و ايتاليا صادر مي‌شود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام** 1559** 1440
تنظيم: حسين عضدي فسا **انتشاردهنده: گلشن
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد