۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۵۷
کد خبر: 82503057
T T
۰ نفر
هیچ دلیلی برای افزایش قیمت نان وجود ندارد

تهران - ایرنا - معاون بازرگانی شركت بازرگانی دولتی ایران گفت: با توجه به ثبات قیمت گندم و آرد عرضه شده طی سه سال اخیر به نانوایی ها هیچ دلیلی برای افزایش قیمت نان حداقل برای شش ماهه ابتدای سال وجود ندارد.

'حسن عباسی معروفان' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره قیمت نان افزود: دولت یازدهم برای حمایت از مصرف كنندگان، هركیلوگرم آرد یارانه ای را با قیمت 665 تومان و آرد آزاد را با نرخ 900 تومان در اختیار نانوایی ها قرار داده بنابراین گندم كه ماده اولیه و اصلی تولید نان به شمار می رود، افزایش نرخ نداشته و ثابت بوده است.
وی اظهارداشت: البته نرخ آرد برای سال جاری نیز همانند سال گذشته اعمال می شود و دلیلی برای افزایش قمیت نان نیست مگر این كه سازمان حمایت از تولید كنندگان و مصرف كنندگان عوامل دیگر تولید را برای افزایش نان در نظر بگیرد.
به گفته وی، قیمت نان در كشور یكسان نیست بلكه شورای آرد و نان استانداری ها و فرمانداری های هر استان و شهرستان متناسب با درآمد مردم منطقه نرخ نان را مصوب می كنند بنابراین نرخ نان در تهران با دیگر استان های كشور متفاوت است.
معاون بازرگانی شركت بازرگانی دولتی ایران درباره كیفیت نان مصرفی كشور گفت: درحال حاضر تولید نان سنتی شامل سنگك، لواش، تافتون و بربری مطابق استاندارداهای ملی تولید می شود و سازمان غذا و دارو و اتحادیه نانوایان براین امر نظارت دارند.
وی تصریح كرد: طی سالهای اخیر اتحادیه نانوایان اقدام به بهسازی نانوایی ها، متحد الشكل كردن لباس ها و استفاده از تنورهایی با شعله های غیرمستقیم كرده است كه تمامی اینها می تواند در كیفیت نان موثر واقع شود.
عباسی معروفان درباره كیفیت گندم تولیدی كشور افزود: انواع گندم دارای تنوع سبوس، پروتئین و گلتون است كه به هر میزان كه سبوس آرد بیشتر باشد به همان اندازه رنگ نان تیره تر می شود و آرد نان دارای سبوس بین 10درصد، 15 درصد و 22 درصد و .... است.
به گفته وی، طی سالهای اخیر مردم به سمت استفاده از نان های سبوس دار روی آورده اند البته سبوس نیز دارای مقداری فلزات سنگین است بنابراین باید یك لایه از سبو به طور حتم گرفته شود.
وی با بیان این كه 92 درصد نان مصرفی كشور را لواش، تافتون، سنگك و بربری تشكیل می دهد اضافه كرد: به طور معمول در پخت نان سنگك بین 12 تا 15 درصد سبوس گیری می شود اما در برخی نانوایی ها برای داشتن نان سفیدتر 26 درصد سبوس گیری می كنند كه كمی سلیقه ای است.
وی ادامه داد: درحال حاضر نان سنگك تولیدی كشور ما بین 10 تا 20 درصد سبوس گیری می شود و لواش كمترین میزان سبوس را دارد.
این مقام مسئول در شركت بازرگانی دولتی ایران درخصوص میزان پروتئین و گلوتن گندم گفت: اكنون گنم تولیدی كشورما بین 11 تا 15 درصد پروتئین و 25 تا 35 درصد گلوتن دارد كه به طور تقریبی بیش از استاندارد جهانی است واین امر نشان می دهد گندم كشور ما از كیفیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به این كه گندم دوروم همانند گندم معمولی دارای پروتئین، گلوتن و سبوس تقریبا یكسان است افزود: اما گندم دوروم به دلیل خاصیت سفت و استخوانی بودن از كیفیت بالاتری برخوردار است كه برای تولید ماكارونی و پاستا به كار می رود.

** سرعت خریدتضمینی گندم از پایان اردیبهشت ماه
معاون شركت بازرگانی دولتی ایران از سرعت گرفتن خرید تضمینی گندم از پایان اردیبهشت ماه خبرداد و گفت: از ابتدای فصل برداشت و خرید گندم تاكنون بیش از 100 هزارتن گندم از هفت استان سیستان و بلوچستان، كرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان، خوزستان خریداری شده و از این هفته خرید در استان ایلام نیز شروع می شود.
عباسی معروفان با اشاره به این كه یك هزارو 170 مركز خرید گندم در كشور تدارك شده است افزود: این مراكز خرید به اندازه سالهای گذشته بوده و تاكنون 100 مركز خرید فعال شده و مابقی مراكز به تدریج در استان ها گشایش می یابد.
عباسی معروفان درباره پرداخت پول گندمكاران اضافه كرد: پرداخت پول گندمكاران همانند سالهای گذشته با عاملیت بانك كشاورزی و در دو مرحله انجام می شودو هیچ نگرانی برای پرداخت پول گندمكاران نداریم.
وی افزود: به طوری كه بانك كشاورزی برای سهولت كار گندمكاران از خودپردازهای ثابت و سیار در استان های گندم خیز كشور استفاده می كند.

به گزارش ایرنا، آخرین مصوبه شورای آرد و نان برای نرخ گذاری قیمت این محصول اساسی كه یكی از مهمترین كالاها در سبد خانوار به شمار می رود، مربوط به آذرماه سال 1393 است.
البته براساس بند 20 تبصره پنج قانون هدفمندسازی یارانه ها در سال 94 یارانه نان حذف شود، اما به دلیل شرایط اقتصادی حاكم، دولت این امر را صلاح ندانست بنابراین در سال 95 دولت بخشنامه ای را در این خصوص ابلاغ كرد كه بخشی از نانوایی های یارانه بگیر به نانوایی های سنتی تبدیل شدند.
طبق بخشنامه ابلاغی دولت از 6 مهر ماه سال 95 بخشی از نانوایی های یارانه پز كشور به آزادپز تبدیل شدند كه این امر نیز در افزایش كیفیت نان و بهبود معیشت نانوایان موثر بوده است.
این درحالیست كه چندی پیش رئیس اتحادیه نانوایان اعلام كرد: به دلیل افزایش نرخ تورم و گرانی عوامل تولید هر ساله نرخ نان آنالیز و به دولت پیشنهاد می شود كه تاكنون این محصول افزایش نرخی نداشته است.
اكنون بیش از 72 هزار نانوایی دارای پروانه و هشت هزار نانوایی جدید تاسیس بدون پروانه در كشور فعال است.
نان به دو شكل سنتی و حجیم در كشور ما تهیه می شود كه درحال حاضر بر اساس آداب و رسوم انواع نان سنتی شامل تافتون، لواش، بربری، سنگك، گلك، گلاج ، روغنی و شیرمال است كه در مناطق سردسیر در تركیبب آرد و خمیر نان از چاشنی‌های گرم مانند زنجبیل و فلفل، در مناطق استوایی از خرما استفاده می كنند.
نان های حجیم مانند نان باگت یا نان فرانسوی است.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 *1579*گزارشگر: هما همت خواه* انتشار : مرضیه فاتحی

سرخط اخبار اقتصاد