۲۴ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۴۶
کد خبر: 83207594
T T
۰ نفر
نمك خطر بروز سرطان معده را 68درصد بیشتر می كند

تهران- ایرنا- مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خطر بروز سرطان معده با مصرف زیاد نمك 68 درصد افزایش می یابد و حتی مصرف نمك در حد متوسط نیز این خطر را 41درصد افزایش می دهد.

زهرا عبداللهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: مطالعات نشان داده افرادی كه غذاهای پرنمك مثال ترشی ها، ماهی نمك سود شده و گوشتهای فرآوری شده مصرف می كنند به ترتیب خطر ابتلا به سرطان معده 27 درصد و 24 درصد بیشتر از افرادی است كه این نوع غذاها را مصرف نمی كنند.
وی اظهار داشت: مصرف زیاد نمك به عنوان یكی از ریسك فاكتورهای (عوامل خطر) اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و پیامدهای دیگر آن از جمله سرطان معده امروزه مورد توجه خاص مجامع علمی قرار دارد.
عبداللهی ادامه داد :بر اساس آخرین آمارهای موجود سالانه 870 هزار مورد جدید سرطان معده گزارش می شود كه در حدود 10درصد موارد جدید سرطان ها را شامل می شود.
وی ادامه داد: با وجود پیشرفت های پزشكی میزان كشندگی سرطان معده همچنان بالاست. بیش از 628 هزار مورد و معادل 12درصد كل مرگ و میرها در كشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان را شامل می شود.
عبداللهی، عفونت هلیكوباكتر پیلوری، عادات غذایی، مصرف ماهی های نمك سود شده، مصرف غذاهای پرنمك آجیل های شور، تنقلات شور (چیپس و انواع فرآورده های غلات حجیم شده)، شوری و ترشی ها، غذاهای نمك سود، چاقی، مصرف الكل، سیگار و وجود نیترات در مواد غذایی مصرفی و سابقه فامیلی را از علل بروز سرطان معده بیان كرد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه كرد: كاهش مصرف نمك در جامعه به عنوان یك راهكار اصلی با هزینه اثربخشی بالا برای پیشگیری از اپیدمی بیماری های قلبی عروقی در كشورهای صنعتی و در حال توسعه شناخته شده است.
وی با بیان اینكه سرطان معده سومین سرطان شایع در كشور به شمار می رود، گفت: مصرف نمك 10 تا 15 گرم در روز یعنی 2 تا 3 برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت در كشور است و سرطان معده فقط یكی از زیانهای مصرف زیاد نمك است.
عبداللهی افزود: پوكی استخوان، فشار خون بالا و به دنبال آن نارسایی های كلیوی و بیماری های قلبی عروقی از دیگر مشكلاتی است كه مصرف زیاد نمك در بروز آنها یك عامل خطر مهم به شمار می رود.
وی تاكید كرد: با كاهش نمك مصرفی در حین طبخ غذا، حذف نمكدان سر سفره و میز غذا، منع مصرف تنقلات شور و پرنمك می توان احتمال ابتلا به سرطان معده را كاهش داد.
اجتمام *9022 * 3063
۰ نفر