۳ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۱۴
کد خبر: 81974992
T T
۰ نفر

باغ كلكسيون زرشك مشهد در مسير جهاني شدن

۳ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۱۴
کد خبر: 81974992
باغ كلكسيون زرشك مشهد در مسير جهاني شدن

مشهد- ايرنا- باغ كلكسيون زرشك پژوهشكده علوم و صنايع غذايي، وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در مسير ثبت جهاني قرار گرفت.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي پژوهشكده علوم وصنايع غذايي، مديران مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران هنگام بازديد از اين مركز علمي، بر ضرورت اقدام براي ثبت جهاني اين كلكسيون ارزشمند تاكيد كردند.
آنان همچنين خواستار نگهداري نمونه پشتيبان از ذخاير ژنتيكي موجود در باغ كلكسيون زرشك و نيز شناسنامه دار كردن گونه هاي موجود در اين كلكسيون شدند.
رئيس اين پژوهشكده نيز بر لزوم توجه به تنوع ژنتيكي و تدوين شناسنامه براي ذخاير زيستي كشور تاكيد كرد و خواستار گسترش همكاري هاي دوجانبه با رويكرد كاربردي شد.
رسول كدخدايي ادامه داد: علي رغم وجود انواع طبيعي بسياري از افزودني هاي وارداتي مورد استفاده در صنعت غذا نظير صمغ، رنگ، طعم دهنده و امولسيفايرها در داخل كشور، متاسفانه از اين ذخائر در جهت منافع كشور و ايجاد ارزش افزوده استفاده نمي شود.
وي افزود: اين عدم توجه باعث شده كه براي تامين نيازهاي اساسي در بخش غذا به ساير كشورها وابسته باشيم كه اين موضوع خلاف سياست اقتصاد مقاومتي و استقلال كشور است.
كدخدايي همچنين ثبت ذخاير ژنتيكي را در كنار احصاي كاربردهاي آن در صنعت اقدامي اصولي خواند و گفت: همكاري دو مجموعه بايد براي درازمدت برنامه ريزي شود تا نتايج آن در جامعه ملموس شود.
رئيس مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران نيز پس از بازديد از بخش هاي مختلف پژوهشكده علوم و صنايع غذايي و آشنايي با توانمندي و دستاوردهاي اين موسسه پژوهشي گفت: فعاليت هاي ستودني بسياري در اين مركز انجام شده كه نقطه قوت آن كاربردي بودن آن در صنعت و انجام پروژه هاي مشترك با بخش خصوصي است.
عبدالحسن شاهزاده فاضلي افزود: خوشبختانه زمينه هاي همكاري هاي مشترك بسياري ميان دو مجموعه وجود دارد كه از جمله آنها مي توان به كاربرد پروبيوتيك ها و پري بيوتيك ها در صنعت غذا، افزايش بقاي باكتري هاي پروبيوتيك، جمع آوري كلكسيون ژنوتيپ هاي مختلف زعفران و ساير ذخاير زيستي بومي كشور و تكثير گونه هاي داراي ارزش اقتصادي اشاره كرد.
وي بر تداوم نگاه اقتصادي به انجام پروژه هاي مشترك دوجانبه تاكيد و بيان كرد: گياهاني در كشور وجود دارد كه داراي تركيبات آنتي اكسيداني بسيار بالاتر از حد استاندارد است كه اين موضوع مي تواند يكي از زمينه هاي همكاري مشترك محسوب شود.
در پايان با امضاي تفاهم نامه اي مقرر شد دو طرف در زمينه اجراي پروژه هاي مشترك پژوهشي نيمه صنعتي، برگزاري كارگاه هاي آموزشي، سمينار و كنفرانس، فراهم آوردن امكان فرصت مطالعاتي براي اعضاي هيأت علمي و ارائه مشاوره هاي علمي و فني همكاري كنند.
پژوهشكده علوم و صنايع غذايي به عنوان يكي از مراكز مهم پژوهشي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به منظور پاسخگويي به بخشي از نياز پژوهشي كشور از سال 1385 به عنوان 'پژوهشكده مستقل ملي' و داراي مصوبه قطعي از شوراي گسترش آموزش عالي، فصل نويني از فعاليتهاي خود را آغاز كرد.
سابقه فعاليت اين پژوهشكده به سال 1360 بازمي گردد كه در ابتدا با نام سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران، مركز خراسان فعال شد و در فاصله زماني سال 1381 تا 1385 با تبديل مراكز استاني سازمان به پاركهاي علم و فناوري، با نام پژوهشكده تحقيقات توسعه فناوري فعاليت خود را ادامه داد.
7496/5132

سرخط اخبار استان‌ها