۵ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۲۸
کد خبر: 82472943
T T
۰ نفر

توسعه بخش كشاورزی بوشهر با رویكرد اقتصاد مقاومتی

۵ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۲۸
کد خبر: 82472943
توسعه بخش كشاورزی بوشهر با رویكرد اقتصاد مقاومتی

بوشهر- ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به اهمیت بخش كشاورزی تلاش می شود این بخش با رویكرد اقتصاد مقاومتی در این استان توسعه یابد.

محمد تقی منوچهری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: دراین ارتباط با توجه به خشكسالی های پی در پی و كاهش منابع آبی استان، برای مصرف بهینه آب در سطح 27 هزار هكتار از زمینهای كشاورزی سیستم آبیاری تحت فشار اجرا شد.
وی اضافه كرد: در سال جاری سیستم آبیاری تحت فشار در سطح سه هزار و100 هكتاردر استان بوشهر اجرا شده است كه در این زمینه 124میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار جذب و 135میلیارد ریال نیز تا قبل از تیر 96 به این امر اختصاص می یابد.
منوچهری گفت: در اجرای سیستم آبیاری تحت فشار 85 درصد به صورت بلاعوض از سوی دولت تامین و 15 درصد را كشاورز پرداخت می كند.
وی یكی از شیوه های آبیاری تحت فشار را ' آبیاری میكرو غلات' عنوان كرد و افزود: استان بوشهر در این بخش پس از استان فارس رتبه دوم را در اجرای آبیاری میكرو در بخش غلات دارد.
منوچهری اضافه كرد: در این بخش كشاورزان، خانه كشاورز و صنف كشاورزان به عنوان بازوان اجرایی سازمان جهاد كشاورزی در اجرای شیوه های مختلف آبیاری هستند.
وی درباره تولید گندم در استان بوشهر بیان كرد: استان بوشهر در سال زراعی گذشته با تولید 130هزار تن و خرید 103 تن گندم مازاد برمصرف كشاورزان ركود خرید گندم را در این استان شكست.
منوچهری گفت: این درحالی است كه امسال به دلیل كاهش میزان بارندگی های موثر در بخش دیم محصول از دست رفت و در بخش آبی نیز از 16هزار و 500 هكتار تنها 11 هزار هكتار قابل برداشت است.
وی تاكید كرد: پیش بینی می شود 40 هزار تن گندم امسال از مزرعه های استان برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر افزود: با توجه به خطر ورود برخی بیماریها در اثر ورود بذر از مناطق دیگر، بوشهر از جمله استانهایی است كه كل نیاز خود را در این زمینه از داخل استان تامین می كند.
منوچهری افزود: با این كار از ورود هرگونه بیماری و آفت به مزارع استان پیشگیری می شود.
وی بیان كرد: امسال 16هزار و 500 هكتار گندم آبی در استان كشت شد كه این میزان باید به 20 هزار هكتار افزایش یابد.
منوچهری یادآور شد: در زمان حاضر سالانه هزار تن از بذر گندم آبی استان به دیگر استانها صادر و 75 درصد نیاز بذر استان در بخش دیم نیز در استان تامین می شود.
وی حضور پنج شركت خصوصی در 2 شهرستان دشتستان و دشتی در بخش تولید بذر را از جمله عوامل موفقیت استان در این بخش عنوان كرد.
منوچهری گفت: با توجه به اینكه بخش زیادی از زمینهای كشاورزی در شبانكاره زیر پوشش سد رئیسعلی دلواری است، در زمان حاضر موافقت اصولی تاسیس یك شركت خصوصی در شبانكاره گرفته شده و بزودی با گرفتن پروانه بهره برداری كار خود را آغاز می كند.
*طرح نخلستان
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر اجرای طرح نخلستان در قالب اقتصاد مقاومتی را ازدیگر اولویت ها و برنامه های این سازمان عنوان كرد كه باید در مدت 6 تا 10 سال اجرا شود.
منوچهری افزود: طرح نخلستان در سطح 34هزار و 225هكتار از زمینهای كشاورزی و باغ های بخشهای آبپخش، سعدآباد، دالكی و شبانكاره اجرا می شود.
وی اظهار كرد: برای اجرای این طرح به عنوان بزرگترین طرح كشاورزی استان بوشهر 16 هزار 800 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
منوچهری گفت: طرح نخلستان دركارگروه ماده 11 و ستاد اقتصاد مقاومتی استان بوشهر مصوب و به ستاد اقتصاد مقاومتی كشور ارائه شد.
وی بیان كرد: كلیات این طرح مصوب شده و تنها مساله موجود در این زمینه توجیه بازار است كه در حال نهایی شدن است.
منوچهری گفت: اجرای سد دالكی و انتقال آب از سد رئیسعلی دلواری با لوله تا باغهای آبپخش و پایلوت 170هكتاری در این منطقه بخشی از طرح نخلستان است كه 60 درصد آن اجرا و تا قبل از تابستان سال آینده به پایان می رسد.
وی اظهار كرد: درطرح170 هكتاری آبپخش طرح میانه كاری مركبات و كشت گیاهان دارویی نیز اجرا می شود كه در صورت رسیدن به نتیجه مطلوب كار به بخش های دیگر گسترش می یابد.
منوچهری ادامه داد: در این طرح با پیشنهاد كشت 3 تا 4 گونه لیمو ترش در زمان حاضر این نهالها در گلخانه تحقیقات استان نگهداری و تا قبل از فروردین باید كشت شود.
وی اضافه كرد: از مجموع زمینهای زیرپوشش طرح نخلستان 18هزار و 500 هكتار باغ است كه همه این باغها از آبیاری استخری به سیستم آبیاری تحت فشار تغییر كند.
منوچهری اضافه كرد: نوسازی 60درصد این باغها، جایگزینی واریته های تجاری به جای نخل های پیر و كم بازده باصلاح و احیای 40 درصد نخیلات استان از جمله دیگر بخشهای طرح نخلستان است.
وی یادآور شد: همچنین بیش از 15هزار هكتار از این زمینها مربوط به زراعت در دشت شبانكاره و سیاه منصور بخش سعدآباد است.
منوچهری افزود: هفت هزار هكتار از این زمینها در قالب طرح نخلستان از دیم به آبی تبدیل و هشت هزار هكتار نیز در دشت شبانكاره در قالب اصلاح شیوه آبیاری و نظام بهره برداری تعریف می شود.
وی گفت: مجموع نظام توزیع و بهره برداری آب در قالب طرح نخلستان در قالب تشكل آبران به خود مردم واگذار می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر یادآور شد: همچنین با سفر وزیرجهاد كشاورزی به استان بوشهر عملیات اجرایی آبیاری تحت فشار در سطح 2هزار و 400هكتار از طرح نخلستان دربخش سعد آباد آغاز شد.
منوچهری گفت: براساس توافق با وزارت نیرو در قالب طرح نخلستان جهاد كشاورزی هرجا طرحی را آغاز كند در همان مبدا آب باید با كنتور به تشكل آبران تحویل شود.
*پرورش ماهی در قفس
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهردرباره طرح پرورش ماهی در قفس گفت: با توجه به تولید همه بچه ماهی جنوب كشور در این استان، تامین غذا، وجود دریای با عمق مناسب، مرز طولانی و حمایت صندوق توسعه ملی از این طرح اجرای آن یكی از اولویت های اقتصاد مقاومتی است.
منوچهری افزود: در زمان حاضر با دادن مجوزهای لازم به شركت آرام صید و سرمایه گذاری 800 میلیارد ریالی تولید 6 هزار تن ماهی در قفس در سد رئسعلی دلواری پیش بینی شده است.
وی گفت: با توجه به كاهش ذخایر دریایی اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در كنار پرورش میگو راهی برای تقویت ذخاخیر دریایی و از اولویت های استان بوشهر است.
منوچهری اظهار كرد: در شهرستان تنگستان نیز سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریال در زمینه پرورش ماهی درقفس با مدیریت بنیاد مستضعفان پیش بینی شده است.
منوچهری افزود: علاوه براین 45موافقت اصولی در شهرستانهای ساحلی استان بوشهر به غیر از عسلویه در زمینه پرورش ماهی در قفس صادر شده است.
وی تاكید كرد: با توجه به اینكه تمام زنجیره تولید در مورد پرورش ماهی در قفس دراستان بوشهر وجود دارد، این پروژه با موفقیت در استان اجرا می شود.
*توسعه كشت گلخانه ای
منوچهری گفت: در زمان حاضر 110 هكتار گلخانه های مسقف در استان بوشهر وجود دارد كه 28 هزار تن محصول تولید می كنند.
وی اضافه كرد: تولید سالانه 850 میلیون قطعه نشای مكانیزه سبزی و صیفی برای نخستین بار در استان بوشهر از دیگر قابلیت های این استان در بخش گلخانه است.
منوچهری اظهار كرد: با احتساب 14 هزار هكتار سطح زیر كشت در استان بوشهر 350 میلیون قطعه ازنشاهای تولیدی در استان و 500 میلیون قطعه نیز به استانهای دیگر ارسال می شود.
وی درخواست وثیقه های سنگین بانكی و سود 2 رقمی تسهیلات را ازجمله مهمترین مشكلات گلخانه داران عنوان كرد.
منوچهری با اشاره به دستور وزیر جهاد كشاورزی در مورد برطرف كردن این مشكل بیان كرد: با استفاده از اعتبارات استانی در قالب كمكهای فنی اعتباری منابعی در اختیار بانك قرار می گیرد كه با تلفیق این منابع با اعتبارات صندوق سود تسهیلات تك رقمی و از 12.5 به هشت درصد می رسد.
وی یادآور شد: سود تسهیلات كشاورزی برای توسعه گلخانه های مناطق غیر برخوردار 12.5 و برای مناطق برخوردار 14.5 درصد است.
منوچهری گفت: بازپرداخت نیز با یك سال تنفس 6 ساله است كه به این ترتیب شرایط مناسب و نقطه عطفی برای توسعه گلخانه در استان بوشهر است.
وی ادامه داد: تنها عامل محدود كننده در بخش گلخانه شوری آب است كه با توجه به اینكه در بیشتر مناطق امكان احداث آب شیرین كن وجود دارد و این مشكل نیز نمی تواند محدودیتی برای استان به شمار رود.
وی ادامه داد: یك مجتمع گلخانه ای در منطقه چاهگاه بخش شنبه در حال فعالیت است كه تمام زیرساخت های مورد نیاز را برای تولید آماده كرده است.
منوچهری گفت: فارغ التحصیلان رشته های كشاورزی تاكنون احداث هشت هكتار گلخانه را در این استان آغاز كرده اند كه تاكنون یك چهارم مساحت یاد شده سازه های آن را نصب كردند.
*شهركهای كشاورزی
وی در باره شهركهای كشاورزی گفت: دستور راه اندازی شهركهای كشاوری درسال 93 ابلاغ و در سال 94 با تاسیس شعبه در بوشهر آغاز به كار كرد.
منوچهری افزود: بعد از مطالعه 17 نقطه مناسب برای امكان احداث شهرك كشاورزی سه منطقه شاملهكتار در تنگ ارم 220 در بخش رم ، بویری در بخش شبانكاره 250 هكتار و 150هكتار نیز در تنوب شهرستان دیلم معرفی و مشخص شد.
منوچهری ادامه داد: مطالعات تنگ ارم به پایان رسیده ولی 2 منطقه بویری و تنوب دیلم مطالعات آنها هنوز ادامه داد.
وی تاكید كرد: براساس توافق با شركت شهركهای كشاورزی كشور قرار است 30 درصد احداث زیرساختها از طرف این شركت و 70 درصد در استان تامین شود و پس از آن به این شهركها به سرمایه گذارتحویل شود.
*تولید عسل:
منوچهری تولید عسل و پرورش زنبور عسل را از دیگر مزیتهای استان بوشهر عنوان كرد و گفت: در واحدهای كوچك و بزرگ استان 270 تن عسل تولید شده است.
*تولید لیمو ترش
وی در باره تولید لیمو ترش بیان كرد: استان بوشهر و خوزستان از جمله استانهای سالم از نظر بیماری های قرنطینه ای هستند كه اگر این بیماریها ورود كنند، منطقه را دچار آسیب می كند.
منوچهری گفت: در این سه سال بیش از 2 هزار هكتار توسعه لیمو ترش درشهرستان جم و منطقه دشت پلنگ دشتستان انجام شده است.
وی بیان كرد: با وجود همه كنترلها و نظارتهایی كه از طریق پست های قرنطینه ای انجام می شود ولی ورود نهال از استانهای آلوده انجام می شود كه با توجه به اینكه پست قرنطینه در همه مناطق استان بوشهر وجود ندارد، این آسیب همواره استان را تهدید می كند.
*مشاغل خانگی
منوچهری گفت: توسعه مشاغل خانگی در قالب صندوقهای خرد زنان روستایی دنبال می شود كه این صندوق خود
زیرمجموعه ای از صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزی است كه در زمان حاضر یك صندوق شهرستانی در دشتستان و 33 صندوق زیرمجموعه راه اندازی شده است.
وی گفت: وظیفه صندوقهای خرد روستایی انجام كارهای كوچك برای ایجاد اشتغال است و مهمترین مشكل این صندوقها زنجیره بازار است كه این تولیدات را به فروش برسانند.
وی با تاكید برحمایت از تولید در قالب اقتصاد مقاومتی اظهار كرد: 49 درصد سهام این صندوقها را دولت و 51 درصد را اعضا تامین می كنند.
*روان سازی سرمایه گذاری
منوچهری گفت: با توجه به روند طولانی پاسخ به استعلام ها در بخش سرمایه گذاری طرحهای بزرگ كشاورزی در این ارتباط به دستور استاندار بوشهر كارگروهی تشكیل و تمام استعلام ها در یك اتاق با حضور مسئولان ذیربط گرفته می شود.
6047/6043**خبرنگار: موناعیدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه

سرخط اخبار استان‌ها