افزایش قیمت گوشت : تعدد نظارتهای کمی بر بازار و پاسخهای منفعلانه مسئولان
گوشت قرمز در همدان، به کیلویی ۵۲ هزار تومان هم رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان باز هم در نخستین روزهای خرداد، قیمت گوشت به یکباره افزایش یافت و بهانه های مسئولان به آنجا رسید که چون فصل زاد و ولد دام است ، به ناچار قیمت گوشت افزایش می یابد.
رئیس اتاق اصناف استان میگوید: پیش از افزایش قیمت گوشت، کتبا و شفاها ، این موضوع را به اطلاع معاونت اقتصادی استانداری رسانده است .
حمیدرضا فرساییوحیدتصریح کرد: هر ساله در این فصل نرخ گوشت به یکباره افزایش می یابد و به همین خاطر با پیشینه ای که داشتیم، به مسئولان هشدار لازم را داده ایم.
در دو روز گذشته قیمت گوشت نرمه گوسفندی به ۵۰ هزار تومان افزایش یافت.
این در حالیست که رئیس اتاق اصناف استان پایداری قیمت را تا پایان خرداد پیش بینی کرده بود.
یکی دیگر از علل افزایش قیمت گوشت،همزمانی با ماه مبارک رمضان است که ناتوانی مسئولان در کنترل بازار، هر ساله موجب میشود مردم در این ماه برای خرید مایحتاج ضروری و خوراکی، با مشکلات فراوانی "از قیمت تا کیفیت" مواجه شوند.
اگرچه سازمان جهاد کشاورزی ، امسال اعلام کرده ۴۹ تن گوشت دام برزیلی با قیمت هر کیلو ۲۳ هزار تومان، وارد بازار کرده است تا قیمتها را تحت تاثیر قرار دهد ، اما عملا با افزایش قیمت گوشت این اقدام، بی تاثیری خود را نشان داده است .
از دیگر علل افزایش قیمتها ، ناتوانی دستگاههای متولی در نظارت بر بازار است که خود را بخصوص در ایام تعطیلات عید و قیمت سیب، پرتغال و موز بخوبی نشان داد.
زمستان ۹۵ هم مسئولان گرانی یکباره گوشت قرمز را به گردن دلالان انداختند و رئیس اتحادیه قصابان نیز خواستار انتقال میدان دام به کشتارگاه و نظارت دولتی ها شد.
خبرگزاری صدا و سیما تلاش فراوانی برای پیگیری موضوع کرد اما دستگاههای متولی نظیر اداره پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت ، اداره کل امور اقتصادی استانداری و اتاق اصناف استان، هر یک علت افزایش قیمت را به تقصیر نهاد دیگری انداخت و شاید هم آن چیزی که در پایان علت اصلی قیمت گوشت شد ، مساعد بودن شرایط طبیعی و فصلی امسال بود که موجب شد دامداران حاضر نشوند پیش از پروار بندی ، گوشت تولیدی را روانه بازار کنند.
البته اداره پشتیبانی از امور دام سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرده ، آماده است در صورت همکاری اصناف ، میتواند روزانه یک هزار تن گوشت گرم دام از ارمنستان وارد کند تا در بازار با رعایت امور بهداشتی عرضه شود.