۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82619706
T T
۰ نفر

سفید بختی انگور سیاه كردستان

۱۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82619706
سفید بختی انگور سیاه كردستان

سنندج- ایرنا- انگور سیاه از مهمترین محصولات كردستان است و بهره برداران همه ساله با فصل برداشت نگرانی هایی برای فروش محصول خود دارند كه امسال خرید توافقی آن از سوی سازمان تعاون روستایی استان در دستور كار قرار گرفته تا دلهره های آنان برطرف شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هم اكنون 9 هزار و 100 هكتار از اراضی كردستان زیر كشت انگور سیاه رفته و همه ساله 13 هزار بهره بردار استان از این محصول ارتزاق می كنند كه حمایت از آنان برای فروش محصول با حداكثر قیمت راهكاری برای جلب اعتماد كشاورزان و تثبیت شغل های موجود در این عرصه است.
سازمان تعاون روستایی كردستان سال جاری خرید توافقی این محصول در چهار شهرستان مریوان، بانه، سروآباد و كامیاران را در دستور كار خود قرار داده است و به گفته سید احمد ذكریائی نژاد مدیر این سازمان، آماده خرید تمام محصول پیش بینی شده این محصول است.
وی افزود: خرید توافقی این محصول برای حمایت از بهره برداران انجام می شود و جامعه هدف این سازمان اعضا شركت های تعاونی و تمامی تولیدكنندگان انگور سیاه استان است.
وی با بیان اینكه برداشت این محصول از ابتدای شهریور آغاز می شود گفت: هم اكنون حداقل قیمت خرید این محصول اعلام نشده اما كاركنان این سازمان از هم اكنون مقدمات خرید توافقی را انجام داده اند.
به گفته وی، محصول انگور سیاه در استان به صورت ارگانیك و سالم تولید می شود و سازمان جهاد كشاورزی به دنبال ثبت این محصول با این ویژگی ها است و در صورت تحقق این مهم، كمك زیادی به تولید كنندگان این محصول برای بازاریابی و فروش می شود.
وی افزود: همچنین برای حمایت از بهره برداران این محصول، تشكیل شركت تعاونی موكاران یا تاك داران به صورت تخصصی در آینده نزدیك در دستور كار این سازمان قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی كردستان نیز در این ارتباط با بیان اینكه 9 هزار و 100 هكتار از 13 هزار و 835 باغات انگور استان به محصول انگور سیاه اختصاص یافته است گفت: میزان پیش بینی تولید انواع ارقام انگور در استان حدود 96 هزار تُن است كه انگور سیاه از این مقدار سهم 50 هزار تنی دارد.
محمد فرید سپری افزود: كردستان با میانگین عملكرد تولید پنج تا شش تُن در هكتار، یكی از استان های مستعد در زمینە توسعە باغات دیم به ویژه انگور بوده و شهرستان های بانه، كامیاران، مریوان و سروآباد بیشترین سطح كشت این محصول را دارند و در این بین مریوان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینكه باغات دیم انگور سیاه بدون استفاده از هر گونه كودشیمیایی و سم تولید می شود افزود: معرفی انگور كردستان به عنوان یك برند هم اكنون از سوی وزارت جهادكشاورزی در حال پیگیری است.
وی اظهار كرد: معرفی انگور سیاه كردستان با برند جهانی نیازمند صدور گواهی سلامت و نشان استاندارد سلامت و ارگانیك این محصول است و سازمان جهاد كشاورزی در راستای صدور برند محصول ارگانیك انگو رشه (سیاه) كردستان نیازمند همكاری همه ادارات از جمله دانشگاه علوم پزشكی، اداره كل استاندارد است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهادكشاورزی كردستان نیز در این ارتباط گفت: ایجاد غرفه های دائم برای عرضه محصولات كشاورزی كردستان در بازارهای تهران در دستور كار قرار گرفته است.
مهدی فتحی با بیان اینكه صادرات محوری كردن انگور كردستان زمینه افزایش تولید و قیمت را فراهم می كند، افزود: انگور (رشه) كردستان یكی از محصولات منحصر به فرد است كه به صورت تازه خوری و صادرات مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: پرداخت تسهیلات به كشاورزان انگور كار و ایجاد غرفه های ثابت در بازارهای كلانشهرها به ویژه تهران از برنامه های سازمان جهاد كشاورزی كردستان است.
وی همچنین از اجرای طرح توسعه باغات دیم در كردستان خبر داد و افزود: تاكنون سه هزار هكتار زمین برای توسعه باغات دیم با نگاه ویژه به انگور شناسایی شده و عمده این اراضی در شهرستان های مریوان، بانه و سروآباد بخشی از كامیاران، سنندج و سقز است.
وی با اشاره به اینكه این شهرستان ها بیش از 420 میلیمتر بارندگی در سال دارند و از شرایط آب و هوایی مناسبی بر تولید انگور برخوردار هستند افزود: تاكنون 2.5 میلیون اصله نهال ریشه دار در نهالستان ها كشت شده است.
فخری، عسكری، یاقوتی، كشمشی و سفید بی دانه از انواع انگور تولید شده در استان است و انگور رشه مریوان و خوش نام بانه از معروف ترین و منحصربفردترین انواع انگور كردستان است.
انگور سیاه سرشار از ویتامین های A، B و C بوده و دارای مقداری منیزیم، كلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است.
یك لیوان (160 گرم) انگور سبز یا قرمز بدون هسته حاوی 110 كالری انرژی، یك گرم پروتئین، 29 گرم كربوهیدرات و یك گرم فیبر است.
استان كردستان دارای 38 هزار هكتار اراضی باغی با 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بیش از 300 هزار تُن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
كردستان با داشتن بیش از یك میلیون و 110 هزار هكتار زمین قابل كشت مرغوب و مستعد یكی از قطب های تولید محصولات كشاورزی است؛ به طوری كه باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تُن انگور دیم رتبه دوم كشوری را به خود اختصاص داده اند و سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی كردستان است.
استان كردستان یكی از قطب های تولید محصولات كشاورزی بویژه گندم در غرب كشور به شمار می رود و جایگاه سوم كشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از 40 هزار تُن به كردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان كردستان بیش از 540 میلیمتر بوده كه این مقدار 2 برابر میانگین كشور است.
3034/6108
**خبرنگار: حسن حسین زاده /**انتشاردهنده: امید بهمنی

سرخط اخبار استان‌ها