ايران و تركيه مي توانند محصولات غذايي مورد نياز يكديگر را تامين كنند

تهران - ايرنا - رئيس كانون انجمن هاي صنايع غذايي ايران، تركيه و ايران را دو بازار بزرگ منطقه برشمرد و گفت: هر دو كشور مي توانند نيازهاي اوليه خود را به طور متقابل از يكديگر تامين و تكميل كنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، سيد محمدرضا مرتضوي روز شنبه در حاشيه امضاي تفاهم نامه همكاري ايران و تركيه در زمينه كشاورزي، صنايع غذايي و شهرك هاي صنعتي كشاورزي كه در اتاق ايران برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره اقدامات اين كانون در سال حمايت از كالاي ايراني و همكاري با تركيه در زمينه صنايع غذايي وكشاورزي اظهار داشتد: هر كشوري براي تامين نيازهاي خود علاوه بر توليد داخلي نياز دارد تا از ظرفيت هاي خالي كشور با توليدات ساير كشورهاي ديگر به عنوان كالاهاي واسطه اي و تكميلي بهره مند شود.
وي با بيان اينكه دو كشور گام هاي اوليه خود را در زمينه توسعه همكاري هاي كشاورزي و غذايي برداشته اند تصريح كرد: هر دو كشور مي توانند با تبادل كالايي نيازهاي يكديگر را تامين كنند به طوري كه كالاهايي در تركيه قابل توليد نيست، توسط ايران تامين شود.
وي اضافه كرد: به طور مثال تركيه در حوزه تكنولوژي، آبياري نوين در زراعت پيشرفت هاي خوبي داشته است و در مقابل ايران نيز داراي انواع كودهاي شيميايي، زعفران و پسته است كه تركيه مي تواند آنها را از طريق ايران تامين كند.
مرتضوي گفت: در واقع اگر بازارهاي خود را منطقي و دوستانه به روي يكديگر باز كنيم مي توانيم منفعت هاي بزرگي ببريم.
وي به 50 درصد ظرفيت خالي صنايع غذايي و تبديلي در ايران اشاره كرد و افزود: بزرگترين مشكل تامين نقدينگي و مواد اوليه مورد نياز براي دستيابي به اهداف صادراتي براي تكميل ظرفيت هاي خالي صنايع غذايي ايران است كه اگر ما درست حركت كنيم و گام هاي صحيحي برداريم مي توانيم در كنار اين گام ها توفيقات بزرگي داشته باشيم.
وي با اشاره به اين كه بازارهاي روسيه و عراق براي تركيه و ايران جذابيت دارند، گفت: ما در اكثر بازارها با تركيه رقيب هستيم كه گاهي در رقابت با يكديگر ممكن است فرصت هاي خوبي را از دست بدهيم اما در سايه همكاري ها مي توانيم از اين فرصت ها به طور كامل استفاده كنيم.

**واردات تركيه به ايران بدون واسطه انجام مي شود
«فاحرتين پويراز» مديركل تعاوني هاي اعتباري كشاورزي تركيه گفت: امضاي تفاهم نامه كشاورزي و صنايع غذايي بين دو كشور ايران و تركيه مقدمه اي براي همكاري هاي بلند مدت دو كشور است.
وي تاكيد كرد كه مي توان مواد غذايي و مايحتاج اوليه مورد نياز ايران را با كيفيت عالي بدون واسطه و راحت در اختيار آنها قرار دهيم و در مقابل انتظار داريم نيازهاي كشور تركيه نيز در بخش كشاورزي و مواد غذايي از ايران تامين شود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**9186*2025

سرخط اخبار اقتصاد