۲۷ فروردین ۱۳۹۶، ۹:۳۱
کد خبر: 82494306
T T
۰ نفر
معرفي بلوك هاي مكمل غذايي اوره- ملاس در تغذيه نشخواركنندگان استان مركزي

اراك - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي از معرفي بلوك هاي مكمل غذايي اوره - ملاس در تغذيه دام هاي نشخوار كننده براي افزايش توليدهاي دامي و شير در اين استان خبرداد.

حميد رضا دري روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: كيفيت پايين بقاياي محصولات كشاورزي (كاه ها) و پسچر مزارع از نظر پروتئين و مواد معدني كاهش عملكرد دامي و توليد مثل در دام ها را به همراه داشته كه استفاده از بلوك هاي غذايي همانند اوره - ملاس راهكار مناسب و اقتصادي براي استفاده بهينه از بقاياي محصولات كشاورزي در تغذيه دام ها به شمار مي رود.
وي ادامه داد: استفاده از بلوك هاي مكمل غذايي اوره - پلاس موجب افزايش در مصرف خوراك، توليد شير و وزن زنده در دام مي شود.
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه در اين استان 163 هزار راس گاو دورگه وجود دارد كه 98 هزار راس اين دام ها شيرده هستند، بر اساس آزمايش هاي انجام شده با استفاده از مكمل غذايي اوره - ملاس حداقل يك كيلوگرم در روز به توليد شير اين دام ها اضافه مي شود.
دري پيش بيني كرد: با استفاده از اين مكمل، توليد شير استان روزانه به 98 تن و ساليانه به 36 هزار تن افزايش مي يابد.
وي ادامه داد: كاهش خطرات ناشي از مسموميت احتمالي استفاده از اوره در تغذيه دام در مقايسه با ساير روش ها، سهولت توليد، ذخيره و استفاده آسان از اين فناوري در شرايط بحراني، تحريك فرآيند تخمير در شكمبه نشخواركنندگان، افزايش سنتز پروتئين ميكروبي در شكمبه و كمك به تامين نيازهاي پروتئيني حيوان و افزايش بهره وري و سودمندي خوراك از جمله مزاياي ستفاده از بلوك هاي غذايي اوره - ملاس براي جبران كمبود مواد مغذي جيره دام ها است.
دري گفت: افزايش بازده توليد شير از نيم تا يك ليتر، چربي از سه تا پنج دهم درصد در روز و ار بين بردن اختلالات احتمالي گوارش ناشي از مصرف مستقيم ملاس از ديگر مزيت هاي استفاده از بلوك هاي مكمل غذايي اوره - ملاس است.
استان مركزي با وجود صنعتي بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و دو دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
استان مركزي با توليد حدود 54 هزار تن گوشت سفيد، 53 هزار تن توليد گوشت قرمز، 320 هزار تن شير، حدود 41 هزار تن توليد تخم مرغ از جايگاه ويژه اي در بخش كشاورزي و دامداري برخوردار است.
استقرار ايستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گياهان زينتي محلات، ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي خمين، وجود شعبه ششم تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، وجود ايستگاه تحقيقات ماهيان زينتي و مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي نيز از ظرفيت هاي علمي و تحقيقاتي استان مركزي است.
1955/3075/خبرنگار:مهدي عظيمي** انتشاردهنده: حسين مهدي زاده

سرخط اخبار استان‌ها