• سه‌شنبه / ۶ مهر ۱۳۹۵ / ۲۱:۵۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95070603767
  • خبرنگار : 71214

مذاکره حجتی با نروژی‌ها برای پرورش ماهی در قفس و تبادل سالامون با میگو

نروژ یکی بزرگترین تولیدکنندگان ماهی در قفس در جهان است که برای توسعه پرورش این گونه آبزی وزیر شیلات نروپ با هیات همراه به ایران آمدند و در مذاکرات امشب شان درباره این موضوع و تبادل ماهی سالامون نروژی با میگوی ایرانی چانه زنی کردند.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی به همراه معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی  در دیدار امشب خود  با "پرسند برگ" وزیر شیلات نروژ اظهار کرد: با توجه به اینکه تنها دو سال از اجرای پروژه‌های ماهی در قفس در ایران می‌گذرد، اما پیشرفت‌های خوبی در این زمینه اتفاق افتاده است.

وی افزود: به‌عنوان مثال در سال گذشته چهارهزار تن تولید داشتیم و برای امسال نیز پیش‌بینی می‌شود ۲۰ هزار تن از این محصول تولید شود، در حالی که سال آینده این میزان باید به ۵۰ هزار تن برسد؛ البته شاید در نگاه نخست چنین هدف‌گذاری غیرقابل باور به‌نظر برسد، اما در سال‌های گذشته به اهداف تعیین‌شده دست یافتیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به زمینه‌های گسترده همکاری میان ایران و نروژ خاطرنشان کرد: پرورش و تجارت میگو می‌تواند با همکاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک شرکت‌های ایرانی و نروژی انجام شود؛ چرا که در این بخش از چند دهه گذشته این دو کشور با هم همکاری داشته‌اند.

به گفته وی، از ۱۵ سال پیش که نشستی در ایسلند توسط UN برگزار شد، کارشناسان نسبت به برداشت‌های بی‌رویه از ذخایر آبی هشدار دادند و پیشنهاد شد که آبزی‌پروری به جای صید توسعه یابد؛ در آن زمان بیش از ۸۰ درصد ماهی‌های موجود در بازار حاصل از صید بود، اما اکنون این نسبت تقریباً به ۵۰ درصد رسیده است.

حجتی با اشاره به سواحل طولانی شمالی و جنوبی کشور ادامه داد: ظرفیت کشت ماهی در قفس در ایران حداقل یک میلیون تن است و با احتساب فناوری‌ها و ابزارآلات جدید، قطعاً این ظرفیت‌ها بیشتر خواهد شد؛ اتفاقاً یکی از برنامه‌هایی که تحت عنوان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از طرف وزارتخانه دنبال می‌شود، کشت ماهی در قفس و توسعه آبزی‌پروری است.

وی خاطرنشان کرد: به‌نظر می‌رسد پرورش ماهی در قفس در سواحل نروژ به‌خاطر کوهستانی بودن آن راحت‌تر باشد، زیرا آب دریا داخل دره‌ها بوده و دسترسی به قفس‌ها آسان‌تر و امواج دریا کمتر است، اما سواحلی که در ایران وجود دارد تخت و صاف بوده و در معرض امواج قرار دارند؛ بنابراین پشتیبانی از آن نیز دشوارتر است.

گسترش زمینه‌های همکاری نروژ با ایران

همچنین وزیر شیلات نروژ نیز در این دیدار با اشاره به هیأت ۱۰۰ نفره همراه اظهار کرد: اگرچه برای نخستین‌بار به ایران سفر می‌کنم، اما برای این سفر بسیار مشتاق بودم و در این مدت کوتاه شباهت‌های زیادی بین ایران و نروژ مشاهده کردم.

پرسند برگ ادامه داد: اگرچه نروژ در پرورش و توسعه آبزیان جلوتر از ایران است، اما ظرفیت‌های خوبی برای همکاری‌های شیلاتی بین دو کشور وجود دارد و ایران در این منطقه از تولیدکنندگان بزرگ آبزیان به‌شمار می‌رود.

به گفته وی، نروژ در حال حاضر ۱,۳ میلیون تن سالمون و قزل‌آلا تولید می‌کند که این عدد قرار است تا سال ۲۰۵۰ به پنج میلیون تن برسد؛ البته هدف‌گذاری نروژ، رشد سالانه سه درصد در تولید آبزیان است.

وزیر شیلات نروژ اعلام کرد: تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد نفر خواهد رسید؛ بنابراین استفاده پایدار از منابع اقیانوس‌ها باید مدنظر قرار گرفته و توسعه پرورش آبزیان به‌عنوان یکی از تأمین‌کننده‌های غذای جهان باید در اولویت قرار بگیرد.

پرسند برگ با بیان اینکه هیأت همراه از ۶۲ کمپانی نروژی به ایران سفر کرده‌اند، یادآور شد: ما می‌توانیم ماهی سالمون به ایران بفروشیم؛ زیرا بهترین نوع این ماهی در نروژ تولید می‌شود و چرا ایرانی‌ها باید از مصرف این ماهی باکیفیت محروم باشند؟!

وی تأکید کرد: البته زمینه همکاری با شناخت بیشتر دو کشور افزایش یافته و حتی می‌توان در زمینه خدمات، علم و تحقیقات هم همکاری‌های بسیار خوبی با ایران داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha