۱۹ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۱۵
کد خبر: 82458229
T T
۰ نفر
كارشناس تغذيه:مردم فريب پسته هاي زور خندان شده را نخورند

گناوه- ايرنا- كارشناس مسئول واحد تغذيه شبكه بهداشت ودرمان گناوه گفت: مردم از خريد پسته هاي زياد خندان كه از كيفيت پاييني برخوردار است، پرهيز كنند.

اسماء صيادنيك روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: برخي فروشندگان براي خندان شدن پسته، آنها را در ظرف هاي آب جوش مي ريزند و بلافاصله در آب سرد قرار مي دهند تا در اثر شوك حرارتي سر باز كنند كه اين كار باعث كاهش كيفيت آن مي شود.
وي اظهاركرد: انتخاب ميوه، شيريني و آجيل با كيفيت شب عيد، بسيار ضروري و قابل اهميت است و در روزهاي مانده به سال نو بايد در خريد آنها چند نكته اساسي را رعايت كنند.
وي گفت: در خريد آجيل بايد به تازگي آن توجه شود و نبايد هيچ گونه بوي بد، ماندگي و ترشيدگي كه نشانه ناسالم بودن آن است داشته باشد.
صيادنيك اظهاركرد: مردم از خريد آجيل هاي شور نيز به دليل داشتن مقادير زيادي نمك كه زمينه ابتلا به فشار خون بالا را فراهم مي كند پرهيز و از آجيل هاي بدون نمك يا كم نمك استفاده كنند.
كارشناس مسئول واحد تغذيه شبكه بهداشت و درمان گناوه افزود: از خريد آجيل هايي با رنگ غير مجاز( پسته هاي با پوست بسيار زرد براق و مغز قرمز يا تخمه هاي پر رنگ) خودداري شود.
وي اظهاركرد: براي تشخيص اين نوع محصولات با يك دستمال يا انگشت مرطوب شده امتحان شود زيرا كه آجيل رنگ شده با كشيدن محكم دستمال يا انگشت مرطوب روي آن ، رنگ پس مي دهد.
صيادنيك گفت: تا حد امكان آجيل شب عيد از فروشگاه هاي معتبري كه آجيل بسته بندي شده با نشان سيب سلامت غذا و دارو دارند، خريداري شود و از دست فروشاني كه به صورت فله اي يا رو باز عرضه مي كنند خودداري كنيد.
وي بيان كرد: آجيل هاي رو باز توسط دستفروشان به دليل شرايط نامساعد نگهداري، مستعد كپك زدن و تهديدي براي سلامتي است.
اين كارشناس گفت: روي چنين محصولاتي سم خاصي به نام آفلاتوكسين توليد مي كند كه سرطان زا و آسيب جدي به مصرف كننده مي رساند.
صياد نيك اظهاركرد: اين سم تاثيري روي طعم، رنگ و بوي آجيل نمي گذارد، بنابراين نمي توان متوجه مشكل دار بودن آجيل شد، پس تا حدامكان از خريد آجيل هاي فله و فاقد نشان سيب سلامت خودداري كنيد.
اين كارشناس افزود: براي خريد شيريني ايام عيد، بايد از قنادي هاي معتبر كه از لحاظ بهداشت محل، كاركنان و موادي كه استفاده مي كنند و توسط سازمان هاي مربوطه مورد نظارت قرار مي گيرند، خريداري كرد.
وي بااشاره به اينكه براي تشخيص تازگي شيريني بايد به رنگ، بو و مزه آن توجه داشت، گفت: شيريني مانده، كدر و مزه ماندگي مي دهد و به راحتي خردمي شود يا بيش از حد معمول خشك است.
كارشناس مسئول واحد تغذيه شبكه بهداشت و درمان گناوه گفت: متخصصان تغذيه براي شيريني شب عيد توصيه مي كنند كه از شيريني هاي كوچك و سبك و خشك استفاده كنيد و از نمونه هايي كه در ميان آنها خامه، ژله يا مارمالاد وجود دارد، گزينه مناسبي نيست.
صياد نيك افزود: براي خريد ميوه، بايد توجه بيستري داشت و كپك يا تيره شدن رنگ آن مي تواند نشانه خوبي براي تشخيص ماندگي ميوه باشد.
وي اظهاركرد: ميوه ها اگر مانده باشند بسيار شل مي شوند و ميوه هاي وارداتي اگرچه درشت تر و پر زرق و برق تر و لوكس تر به نظر مي رسند، اما براي زودتر رسيدن دستكاري ژنتيكي مي شوند.
وي گفت: ميوه هاي داخلي اگر چه كمي ريزتر هستند اما طعم و كيفيت بهتري دارند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد.
6164/6043** خبرنگار: نعمت الله بهروزي** انتشا ردهنده: خدانظر خواجه

سرخط اخبار استان‌ها