۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۰۷
کد خبر: 82067159
T T
۰ نفر
معاون استاندار مركزی بر تسریع در تدوین سند تغذیه استان تاكید كرد

اراك - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی گفت: سند تغذیه به عنوان نقشه راه در رفتارها و عادات غذایی مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و مراحل تدوین آن كه از سال گذشته در استان كلید خورده باید با سرعت بیشتری تكمیل شود.

شكرالله حسن بیگی روز دوشنبه در كارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مركزی افزود: سند تغذیه در سطح كلان از اواخر سال 92 ابلاغ شده و در كارگروه سلامت و امنیت غذایی استان به تصویب رسید وای مراحل تدوین آن طولانی شده كه نیاز دارد برای تكمیل آن مدیریت نظارت بیشتری انجام شود.
وی اظهار كرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان رفتارهای زیستی و تغذیه ای آثار مستقیمی بر الگوی بیماردهی دارد و این مسئله عاملی است كه تصمیم سازان اجرائی و سلامت استان مركزی به تدوین اسناد پایه و با ارزش اهتمام ویژه داشته باشند.
حسن بیگی گفت: كارگروه سلامت و امنیت غذایی در هر شهرستان استان به عنوان مرجع تصمیم ساز و ناظر حوزه سلامت مطرح است و تشكیل مستمر این نشست توسط فرمانداران و پیگیری برای اجرائی شدن مصوبات ان امری مهم است.
وی در ادامه گفت: دیابت یكی از بیماری های غیرواگیر كه روند شیوع آن نگران كننده است و نیاز است برای اشاعه رفتارهای صحیح زیستی و اطلاعات موثر در خودمراقبتی این بیماری، تشكیل انجمن دیابت در كنار راهبردهای حوزه دولتی دنبال شود.
حسن بیگی افزود: برنامه های اطلاع رسانی و پیشگیری بهداشتی و درمانی نباید معطوف به یك شهر و یا ناحیه خاص باشد بلكه طراحی شبكه ای اطلاع رسانی به ویژه در حاشیه شهرها و مناطق روستائی كمتر برخوردار امری ضروریست.
وی با هشدار در افزایش آمار بیماری دیابت در استان مركزی بیان كرد: مدیریت اصولی در حوزه پیشگیری و درمان این بیماری، لزوم تدوین سند دیابت استان را می طلبد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی گفت: كانون های جمعیتی از جمله خوابگاه های دانشجویی، زندان ها، مدارس و سكونت گاه ها بهترین اماكنی هستند كه سفیران بهداشت و سلامت از بین آنان تربیت شوند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اعتیاد، چالشی اجتماعی است كه مخاطرات اساسی برای حوزه سلامت ایجاد كرده و موضوع ناخالصی سرب در تریاك كه به تازگی در معتادان خوراكی قربانی می گیرد، نگران كننده است.
حسن بیگی افزود: همكاری بین بخشی دانشگاه علوم پزشكی، شورای مبارزه با مواد مخدر و رسانه ها برای اطلاع رسانی موثر در این موضوع احساس می شود.
وی اظهاركرد: مسمومیت ناشی از وجود سرب در تریاك خطرناك و منجر فوت مصرف كننده می شود.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مركزی، دراین نشست از حاضر نشدن مدیركل جهاد كشاورزی استان برای دومین بار و انجام نشدن دستوركار مصرف كودشیمیایی و سموم كشاورزی در محصولات به شدت انتقاد كرد.
وی گفت: طبق قانون حضور مدیران در كارگروه های استانداری تكلیف است و از این پس با تهیه فهرست از عملكرد اعضای كارگروه ها، نسخه ای از آن به وزارتخانه ها ارسال می شود و برای پیگیری رونوشت آن به اداره كل ارزیابی و شكایت استان تحویل می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اراك و رئیس مركز بهداشت استان مركزی نیز در این نشست گفت: با برنامه های وزارت بهداشت بیماری های واگیردار كنترل شده اما، طیف وسیعی از بیماری های غیرواگیر به عنوان چالش سلامت مطرح است كه دیابت نمونه ای از آن است.
دكتر سعید حیدری افزود: 400 میلیون نفر در جهان و پنج میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند كه نیمی از این جمعیت از بیماری خود اطلاع ندارند، درحالیكه این بیماری در مرگ و میر رتبه دار است.
وی اظهاركرد: بیشترین درصد ابتلا به دیابت در میانسالی و 40 تا 45 سالگی است كه متاسفانه به دلایل مختلف این شاخص در ایران به 30 سال كاهش یافته و زنگ خطری است كه باید برای آن برنامه ریزی مدونی صورت گیرد.
وی گفت: برنامه خود مراقبتی در این بیماری می تواند 40 درصد بار مراجعه به پزشك عمومی، 17 درصد بار مراجعه به پزشك متخصص و 50 درصد بار مراجعه به اورژانس را كاهش دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اراك، در این نشست گزارشی از عملكرد واحد بهداشت استان درباره فعالیت های انجام شده در هفته دیابت ارائه كرد.
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مركزی گفت: مراكز عرضه كالاهای دیابتی در استان وجود دارد اما اقلام آن ها با كیفیت نازل و قیمت بالا عرضه می شود.
سیاوش آقاخانی افزود: نبود انجمن دیابت در استان خلاء است كه برخی مراكز عرضه اقلام دیابتی از آن سوء استفاده می كنند و مردم از این وضعیت گله دارند.

6991/6013/

سرخط اخبار استان‌ها