۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۵۸۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۳-۰۴-۱۴۰۱
کد ۸۴۵۸۹۱
انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۳-۰۴-۱۴۰۱

هشدار سازمان ملل درباره بحران گرسنگی در جهان

هشدار سازمان ملل درباره بحران گرسنگی در جهان
بیش از ۴۶۰ هزار نفر در سومالی، یمن و سودان جنوبی براساس طبقه بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) در شرایط قحطی هستند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند و گفت: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم که تا اوکراین و روسیه راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا - آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی گفت که در سال جاری خطر واقعی قحطی‌های متعدد وجود دارد و از وزرای شرکت کننده در نشست امنیت غذایی خواست تا گام‌های عملی برای ایجاد ثبات در بازار مواد غذایی و کاهش نوسانات قیمت کالا‌ها بردارند.

گوترش در این نشست که در برلین پایتخت آلمان در حال برگزاری است، در پیامی ویدئویی اظهار داشت: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم. جنگ در اوکراین مشکلاتی مانند اختلالات اقلیمی، همه گیری کرونا و بهبودی عمیقا نابرابر که مدت‌ها در حال شکل‌گیری بوده اند را با یکدیگر ترکیب کرده است.

بیش از ۴۶۰ هزار نفر در سومالی، یمن و سودان جنوبی براساس طبقه بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) در شرایط قحطی هستند. این مقیاسی است که توسط آژانس‌های سازمان ملل، نهاد‌های منطقه‌ای و گروه‌های امدادی برای تعیین ناامنی غذایی استفاده می‌کنند. این مرحله قبل از اعلام قحطی در یک منطقه است.

بر اساس این مقیاس، میلیون‌ها نفر در ۳۴ کشور دیگر در آستانه قحطی هستند.

گوترش درحالی که گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند، افزود: خطر واقعی اعلام قحطی‌های متعدد در سال ۲۰۲۲ وجود دارد و سال ۲۰۲۳ می‌تواند حتی بدتر باشد.

دبیر کل سازمان ملل گفت تا زمانی که اوکراین و روسیه که حدود ۲۹ درصد از صادرات جهانی گندم را تولید می‌کنند، راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.

دبیر کل سازمان ملل پیش از این، در سخنانی در خصوص ناامنی غذایی در جهان گفت: ما شاهد افزایش گرسنگی جهانی بوده ایم که چندین دهه پیشرفت در این زمینه را معکوس کرده است. ۷۵۰ هزار نفر در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی، رویداد‌های شدید آب و هوایی، درگیری‌ها و رکود اقتصادی برخی از عوامل افزایش ناامنی غذایی هستند، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور یا منطقه با ناامنی غذایی مواجه بوده اند. ناامنی حاد غذایی به بالاترین حد خود رسیده است.

گوترش اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارش برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن مراکز گرسنگی هستند. افغانستان و سومالی به تازگی به این فهرست نگران کننده اضافه شده اند. جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، منطقه ساحل، سودان و سوریه همچنان کشور‌های بسیار نگران کننده از نظر امنیت غذایی هستند که در آن‌ها شرایط بحرانی و رو به وخامت است.

بر اساس گزارش یونیسف، حدود ۱۳.۶ میلیون کودک زیر ۵ سال در سراسر جهان از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند. در کودکان خردسال، این یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در مقایسه با کودکان سالم ۱۱ برابر بیشتر خطر مرگ را به همراه دارد.

ارسال به دوستان
وبگردی
نظرسنجی
دی سال گذشته، با وعده افزایش سرعت اینترنت، قیمت آن را 34 درصد افزایش دادند. منصفانه از تجربه خودتان درباره وضعیت سرعت اینترنت در این مدت بگویید.