هدف گذاری صادرات 380 میلیون دلار محصولات شیلاتی/ برنامه صدور پنج هزار تن به روسیه

تهران - ایرنا - رئیس سازمان شیلات ایران پیش بینی كرد: امسال بیش از یك میلیون 50 هزار تن انواع محصولات شیلاتی از محل آبزی پروری و صیادی تولید شود كه بخشی از آن به ارزش 380 میلیون دلار به كشورهای هدف صادر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حسن صالحی روز سه شنبه در نشست خبری نمایشگاه بین المللی شیلات و صنایع وابسته كه از 10 تا 12 مهرماه سالجاری در سالن همایش های برج میلاد با حضور وزرای كشاورزی ایران و نروژ افتتاح می شود، افزود: در پنج ماهه امسال 32هزار و 824 تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش 95 میلیون دلار به كشورهای متقاضی صادر شده است.
وی اظهار داشت: این میزان صادرات پنج ماهه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 51 درصد و از لحاظ ارزشی 36 درصد افزایش داشته است.
صالحی تصریح كرد: در این مدت 400 كیلوگرم خاویار به كشورهای هدف صادر شده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 90 درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته این مسئول در وزارت جهادكشاورزی، بقیه محصولات شیلاتی به وزن 27 هزار تن و به ارزش 73 میلیون دلار صادر شده است.
وی افزود: سال گذشته واردات آبزیان به ایران از جمله خوراك ماهی، تخم چشم زده قزل آلا و تن ماهیان به ارزش 150 میلیون دلار صورت گرفت كه نشان می دهد حجم صادرات آبزیان روند مثبتی را طی كرده است.
وی یادآورشد: سال گذشته حدود یك میلیون تن انواع محصول شیلاتی در كشور تولید شد كه بخشی از محصولات شیلاتی به ارزش 350 میلیون دلار صادر شده بود.

** برنامه صادرات پنج هزارتن محصول شیلاتی به روسیه
معاون وزیر جهاد كشاورزی در سازمان شیلات ایران گفت: در پسابرجام رویكرد جدیدی در كشور در حوزه توسعه شیلات برای جذب سرمایه گذاری و بازار صادراتی انجام شد به طوری كه در یكسال گذشته كشورهای فرانسه، رومانی، فنلاند، ایتالیا، چین، ویتنام، روسیه، تایلند مذاكراتی انجام شد.
وی اضافه كرد: سال گذشته یك هزارتن محصول شیلاتی به روسیه صادر شد، كه تلاش داریم طبق برنامه امسال حجم صادرات به این كشور را به پنج هزارتن برسانیم.
وی از كاهش تعرفه واردات محصولات شیلاتی به روسیه خبرداد و افزود: چندی پیش تعرفه واردات محصولات ایران به روسیه 19 درصد بود كه با اقدامات صورت گرفته این میزان به 3.5 درصد كاهش یافته است.
وی اظهارداشت: بیش از 19 شركت فرآوری در حوزه آبزیان مجوز صادرات داشتند كه قرار است امسال تعداد این شركت های افزایش پیدا كند.

* سازمان محیط زیست متولی كنترل ماهی تیلاپیای زیلی
صالحی با بیان اینكه سازمان حفاظت محیط زیست متولی كنترل ماهی تیلاپیای زیلی در آب های خوزستان است، تصریح كرد: این گونه با وزن 150 گرمی می تواند تهدیدی برای آبزیان رودخانه كارون باشد.
وی افزود: این نوع ماهی به تازگی از طریق كانال های آبی به مزارع پرورش ماهی نیز راه پیدا كرده است كه می تواند آسیب های جدی به مزارع پرورش ماهی وارد كند.
به گفته وی، از چندی پیش تیلاپیای زیلی از عراق و رودخانه اروند به آب های خوزستان وارد شده است.
صالحی اظهار داشت: گونه تیلاپیای زیلی با تیلاپیای تك جنسی نر كه در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و در استان یزد تولید می شود، متفاوت است و براساس توافقات صورت گرفته با سازمان محیط زیست 10 مركز مداربسته تولید تیلاپیا در بافق استان یزد ایجاد و تولید می شود.
وی اضافه كرد: تیلاپیای تك جنس نر كه در مراكز مداربسته تولید می‌شود، امكان ورود به آب های كشور را ندارد و حتی در صورت ورود به آب های آزاد نیز در دمای زیر 10 درجه از بین می‌رود.

* برگزاری نمایشگاه بین المللی شیلات با حضور وزرای كشاورزی ایران و نروژ
رئیس سازمان شیلات ایران از ورود هیات نروژی به ایران و برگزاری نمایشگاه بین المللی شیلات و صنایع وابسته در تهران خبر داد و گفت: این نمایشگاه روز شنبه 10 مهرماه جاری با هدف توسعه بازار شیلاتی و سرمایه گذاری در این بخش با حضور وزرای كشاورزی دو كشور ایران و نروژ افتتاح می شود.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه سه روزه، 80 شركت داخلی و 15 شركت خارجی متشكل از هلند، فرانسه، چین، آمریكا، كره جنوبی، نروژ و ایتالیا حضور خواهند داشت.
وی اضافه كرد: در حاشیه این نمایشگاه بین المللی نیز چهار همایش تحت عناوین توسعه بازار آبزیان، ایجاد فرصت های سرمایه گذاری پرورش ماهی در قفس، فرصت های سرمایه گذاری میگو و ماهیان خاویاری و فرصت سرمایه گذاری در صید و صیادی ماهیان سردسیر ساردین، كیلكا و فانوس ماهیان برگزار می شود.
صالحی یادآورشد: پس از هشت سال وقفه این نمایشگاه به عنوان هشتمین نمایشگاه شیلاتی در دو دهه گذشته برپا می شود.
به گفته وی، نروژ از قدمت بالایی در پرورش ماهی در قفس برخوردار است به طوری كه از پنج میلیون تن تولید پرورش ماهی در قفس حدود 1.5 میلیون تن از این تولیدات مربوط به نروژ بوده و اكنون ایران دانش فنی و تكنولوژی این روش تولید ماهی را از این كشور وارد كرده است.
وی با بیان اینكه همه تجهیزات پرورش ماهی در قفس در داخل كشور تولید می شود، افزود: یكی از شركت های نروژی كه تجهیزات و لوله های مربوط به این نوع پرورش ماهی را از خارج كشور وارد می كرد، اكنون از شركت های داخلی خریداری و تامین می كند.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین المللی شیلات و صنایع وابسته از 10 تا 12 مهرماه سالجاری در محل نمایشگاه ها و همایش های بین المللی برج میلاد تهران با حضور نروژی ها برگزار می شود.
پارسال یك میلیون تن انواع محصولات شیلاتی در كشور تولید شد كه 60 درصد این محصولات از صید دریایی و 40 درصد مربوط به ابزی پروری بوده است.
در زمینه صید تن ماهیان با بیش از 800 شناور در آب های اقیانوس هند، ایران مقام دوم را در بین 35 كشور دیگر دارد و در غرب اقیانوس هند مقام نخست را كسب كرده است.
در زمینه تولید ماهیان سردآبی و قزل آلا ایران در بین چهار كشور نخست دنیا قرار دارد و در تولید قزل آلا در آب شیرین مقام اول جهان در اختیار ایران است.
اقتصام**9186** 2025** خبرنگار: هما همت خواه** انتشار دهنده: لیلا جودی
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد