پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی به دانش فنی پایش فساد ماهی با استفاده از نانو سنسور های حساس به PHدست یافتند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مجری طرح پژوهشی پایش فساد ماهی در این باره گفت: معمولاً در هنگام شروع فساد ماهی گازهاي آمينه منتشر مي شوند که این گازها سبب افزایش PHماهی و محیط بسته بندی می شود و هر چه غلظت آمين بيشتر شود، تغيير رنگ واضح تر خواهد بود؛ بنابراین،با استفاده از این نانو حسگرهای حساس به PHمی توان مراحل تازگی، هشدار جهت مصرف در زمان محدود و همچنین فساد کامل را تشخیص داد.
بهاره عمادزاده افزود: : نانوحسگر طراحی شده به خوبی توانسته کیفیت ماهی را از طریق تغییر رنگ نشان دهد و تولید این نوع شناساگرها می تواند موجب پیشرفت صنایع بسته بندی در ایران شود و صادرات محصولات دریایی را به خارج از کشور گسترش دهد.
او گفت: برای اجرا این طرح، از سوی آیسسکو ،نهاد علمی،وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی، کمک هزینه پژوهشی 10 هزار دلاری اعطا شد.
مجری این طرح پژوهشی افزود: برای تجاری سازی دستاورد حاصل از این پژوهش لازم است ابتدا تحقیقات انجام شده از مقیاس آزمایشگاهی به سطح پایلوت منتقل شود و پس از آن، با تطبیق شرایط تولید می توان در خصوص تولید صنعتی آن اقدام کرد.