اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : جمعه 8 تير ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
جمعه 8 تير ماه 1403 ساعت: 12:0:18

اتلاف سالانه یک‌سوم مواد غذایی جهان؛ معادل هدرروی یک ساله آب رودخانه ولگای روسیه

اتلاف سالانه یک‌سوم مواد غذایی جهان؛ معادل هدرروی یک ساله آب رودخانه ولگای روسیه

اتلاف سالانه یک‌سوم از تولیدات مواد غذایی در جهان، باعث هدر رفتن آب برابر با آبی که سالانه در رودخانه ولگای روسیه جریان دارد، می‌شود.

منبع خبر : تیتر 20 - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 تیر 1394ساعت انتشار : 9:36:33
اتلاف سالانه یک‌سوم از تولیدات مواد غذایی در جهان، باعث هدر رفتن آب برابر با آبی که سالانه در رودخانه ولگای روسیه جریان دارد، می‌شود.   به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، کنفرانس بین‌المللی "جلوگیری از هدرفت غذا" در واپسین روزهای بهار سال جاری (16 تا 19 ژوئن) با همکاری فائو به‌منظور کاهش هدررفت و دورریز مواد غذایی در هلند برگزار شد. این کنفرانس بین‌المللی 16 تا 19 ژوئن 2015 در مرکز کنوانسیون جهانی در شهر لاهه هلند برگزار شد. هدف از برگزاری این کنفرانس گردهمایی طیف گسترده‌ای از ذی‌نفعان مربوطه در سیستم غذایی، ازجمله دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی، بخش خصوصی، سازمان‌های غیردولتی، بنیادهای بشردوستانه، تولیدکنندگان محلی و جامعه علمی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات و اقدام مشترک در زنجیره مواد غذایی بوده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تخمین زده است هرساله یک‌سوم از تمامی مواد غذایی تولیدشده برای مصرف انسان در جهان هدر می‌رود. هدررفت مواد غذایی با توجه به تولید مواد غذایی و منطقه تولید متفاوت است. در این کنفرانس سعی بر این شد که نوآوری‌ها، همکاری‌ها، مشارکت و هماهنگی‌های مورد نیاز برای توقف هدررفت مواد غذایی، بهبود زیرساخت‌ها، زنجیره ذخیره‌سازی بهتر، سیستم‌های توزیع کارآمدتر، برای کاهش تلفات و ضایعات پرداخته شود. گفتنی است، طی این چهار روز مطالعات موردی و داستان‌های موفق و آزمایشی برای کاهش هدررفت مواد غذایی  ارائه شد. به گزارش فائو، هدررفت یک‌سوم از مواد غذایی تولیدشده در جهان به میزان حدود 1.3 میلیارد تن و به ارزش 750 میلیارد دلار باعث هدر رفتن آبی می‌شود که برابر با آبی است که سالانه در رودخانه ولگای روسیه جریان دارد. کشورهای اروپایی برای مقابله با هدررفت مواد غذایی راهکارهای متفاوتی را در پیش گرفته‌اند که نشان‌دهنده حساسیت مضاعف مقابله با ضایعات مواد غذایی در کشورهای اروپایی است. به‌طور نمونه، یک سوپرمارکت فرانسوی به نام اینترمارشه برای کاهش اتلاف مواد غذایی، میوه‌ها و سبزیجات بدشکل را با تخفیف می‌فروشد و آلمان نیز که در زمینه مقابله با اتلاف مواد غذایی پیشتاز بوده، در سال 2012 کمپینی را برای جلوگیری از دور ریختن مواد غذایی قابل مصرف راه انداخت و برنامه اشتراک غذا را ایجاد کرده که با استفاده از اینترنت، محصولات قابل مصرف را که توسط فروشگاه‌ها دور ریخته شده‌اند، توزیع می‌کنند./   خبرنگار: افسانه زعیم‌زاده F-940409-01