اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : شنبه 14 مهر ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
شنبه 14 مهر ماه 1403 ساعت: 7:1:11

نگرانی از باقی‌مانده سموم محصولات تازه‌خوری در کشور/مصرف سموم کشاورزی در ایران کمتر از میانگین جهانی است

نگرانی از باقی‌مانده سموم محصولات تازه‌خوری در کشور/مصرف سموم کشاورزی در ایران کمتر از میانگین جهانی است

رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه،در مورد باقی‌مانده سموم در محصولات تازه‌خوری دغدغه دارند، گفت: در ایران به ازای هر هکتار 550 تا 700 گرم سم استفاده می‌شود در حالی که در دنیا به طور متوسط مصرف سم در هکتار هزار گرم است.

منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 22 دی 1394ساعت انتشار : 9:37:20
محمدعلی باغستانی رئیس سازمان حفظ نباتات در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد استفاده از نهاده‌های کشاورزی از جمله سموم در کشور اظهار داشت: برای دستیابی به غذای کافی استفاده از نهاده‌های کشاورزی مانند کود و سم امری اجتناب‌ناپذیر است و استفاده آن در تمام دنیا رایج است، همانطور که در علم پزشکی و پروسه درمان استفاده از داروهای شیمیایی قابل حذف نیست در امر گیاه‌پزشکی و مبارزه با آفات نیز استفاده از نهاده‌ها لازم و ضروری است. وی افزود: از آنجا که استفاده از محصول سالم حق تمام مردم است باید در مصرف سموم و سایر نهاده‌ها حساسیت و دقت کافی به کار گرفته شود تا نهایتا محصول ارائه شده به بازار مصرف از سلامت کافی و استانداردهای لازم برخوردار باشد. * مصرف سم در کشور به ازای هر هکتار حدود 700 گرم است رئیس سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: در کشور ما میزان مصرف ماده موثره سموم به ازای هر هکتار 550 تا 700 گرم است که این میزان در دنیا به طور متوسط هزار گرم در هکتار است که از این لحاظ کشور ایران به دلیل اقلیم آب و هوایی شرایط مطلوبی داشته و نیازی به مصرف بیشتر سموم و آفت‌کش‌ها ندارد. باغستانی در مورد مصرف بهینه سموم در کشور گفت: باید در این زمینه از یک سو آموزش‌های لازم در استفاده صحیح و به موقع از سموم به کشاورز داده شود و از سوی دیگر سموم استاندارد و با کیفیت در اختیار آنها قرار گیرد تا نهایتا محصول سالم به دست مصرف کننده برسد. وی با ابراز امیدواری از رفع مشکلات ناشی از تحریم‌های ظالمانه که در چند سال اخیر گریبان‌گیر کشور بوده است، گفت: امیدواریم در حوزه واردات و تامین سموم کشور شاهد تحولات و حرکت به سوی استانداردهای بالاتر باشیم. باغستانی در ادامه به تشریح مقوله کنترل بیولوژیک و اینکه در دنیا به دلیل هزینه‌های بالای روش‌های کنترل بیولوژیک برای حمایت از آن یارانه داده می‌شود اظهار داشت: در ایران نیز از اواسط دهه 80 با حذف یارانه سموم، بخشی از این اعتبارات به کنترل بیولوژیک تخصیص داده شد که البته علی‌رغم اینکه اقدام خوبی صورت گرفت ولی کافی نیست. * هیچگونه باقی‌مانده سمی در گندم مصرفی مردم وجود ندارد رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه عمده تمرکز سازمان در مبارزه بیولوژیک معطوف به محصولات تازه‌خوری است گفت: در محصولاتی مانند گندم اصلا نگرانی باقی‌مانده سموم وجود ندارد چرا که از زمان برداشت محصول تا مصرف حداقل 5 تا 6 ماه فاصله زمانی وجود دارد و چنانچه باقی‌مانده سموم در محصول وجود داشته باشد در این پروسه زمانی از بین خواهد رفت. وی افزود: دغدغه اصلی ما در مورد باقی‌مانده سموم در محصولات تازه‌خوری است که باید استاندارهای لازم و حد مجاز باقی‌مانده سموم در آنها رعایت شود ضمن اینکه نهایت آمال و آروزهای ما تولید محصولات ارگانیک است که در پروسه تولید محصول ارگانیک از هیچ نوع سم و یا کود شیمیایی استفاده نمی‌شود. باغستانی تصریح کرد: بنابراین قیمت تمام شده محصول ارگانیک مقداری گران‌تر خواهد بود و درنتیجه بازار مصرف محصول ارگانیک به سمت اقشار پردرآمد جامعه معطوف می‌شود. وی گفت: سیاست‌گذاری‌ها باید به گونه‌ای باشد تا محصول ارگانیک در سبد مصرف تمام اقشار جامعه قرار گیرد که البته در حال حاضر در کشور 120 هزار هکتار از سطح زیر کشت به محصول ارگانیک اختصاص دارد که نسبت به 16 میلیون هکتار سطح زیر کشت کشور، رقم بسیار ناچیزی است. باغستانی با اشاره به اینکه پرداختن به موضوع تولید محصول ارگانیک نیازمند کمک تمامی دستگاه‌ها و مراجع تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی است گفت: یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده از یارانه سلامت در تولید محصول ارگانیک است. وی با اشاره به اینکه بحث سلامت باید از مزرعه تا سفره دنبال شود گفت: سهم وزارت جهاد کشاورزی از یارانه سلامت صفر است که این موضوع باید مورد بازنگری قرار گیرد و همچنین باید بسترسازی لازم در عرصه استفاده از محصول ارگانیک از طریق رسانه‌ها انجام شود. باغستانی گفت: چنانچه آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز مدیریت نشود به طور میانگین 40 تا 50 درصد خسارت داخل مزارع و باغ بوجود خواهد آمد. وی افزود: در امنیت غذایی طبق تعاریف فائو کافی بودن، سالم و در دسترس بودن و مغذی بودن غذا مد نظر قرار گرفته که آفات و بیماری‌ها در سه مقوله آن نقش دارد. رئیس سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: طبق آمار حدود 830 میلیون نفر در دنیا از کمبود غذا رنج می‌برند که 800 نفر آنها در کشورهای جهان سوم و یا در حال توسعه است و در ایران نیز طبق آمار موجود 43 میلیون نفر با کمبود غذا مواجه هستند. وی افزود: لذا امر تولید اجتناب‌ناپذیر بوده و کمیت غذا بسیار مهم است و در کنار آن باید به موضوع سلامت غذا نیز توجه ویژه داشت و هیچگاه نباید کمیت غذا فدای سلامت آن شود. بر اساس این گزارش سومین نمایشگاه تخصصی کود، سم و بذر 6 تا 9 بهمن در بوستان گفتگو برگزار می‌شود. انتهای پیام/http://fna.ir/T0UJ2