اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : یک شنبه 30 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
یک شنبه 30 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 12:1:10

صنعت اسانس گیری گل محمدی در کشور راه اندازی می شود

صنعت اسانس گیری گل محمدی در کشور راه اندازی می شود

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اینک در کشور از گل محمدی تنها گلاب تهیه می شود، گفت: زنجیره نهایی تولید این محصول، اسانس گیری است که راه اندازی این صنعت در کشور ضروری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزرات جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، محمدعلی طهماسبی روزچهارشنبه در دیدار استاندارچهارمحال وبختیاری در شهرکرد گفت: با توجه به ارزش بالای اقتصادی اسانس گیری گل محمدی، راه اندازی این صنعت در کشور با جدیت پیگیری می شود. وی ادامه داد: هر لیتر اسانس گل محمدی بر حسب کیفیت آن در دنیا بین پنج تا 10 هزار دلار خریداری می شود. به گفته وی، هم اینک در 14 تا 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور گل محمدی کشت می شود و با توجه به ارزش افزوده بالای این محصول، توسعه پرورش گل محمدی از اولویت های وزارت جهادکشاورزی است. طهماسبی گفت: گل محمدی گیاه کم آبی است و در استان های با بارندگی بالای 400 میلیمتر از جمله استان چهارمحال و بختیاری، این گیاه با آبیاری سبز (کشت دیم) قابل توسعه است. وی افزود: گل محمدی در شرایط دیم بالای 1.5 تن و در شرایط آبی حدود چهار تن در هکتار گل می دهد و با ارزش ترین کالای صادراتی کشاورزی محسوب می شود. طهماسبی تصریح کرد: به دلیل اینکه گل محمدی مصرف مستقیم دارویی، بهداشتی، غذایی و انسانی دارد بایستی به صورت ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی تولید شود. معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی افزود: بر اساس برنامه ریزی ها، مقرر شده طی 10 سال آینده در چهارمحال و بختیاری 70 هزار هکتار اراضی مستعد، زیرکشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی قرار گیرد. به گفته طهماسبی با رایزنی و هماهنگی های انجام شده با مسئولان چهارمحال و بختیاری با توجه به اینکه این استان از مستعد ترین مناطق پرورش و کشت گل محمدی است، صنعت اسانس گیری این محصول نیز با تعیین سرمایه گذار در این استان راه اندازی می شود.

منبع خبر : وزارت جهاد کشاورزی - روابط عمومیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 خرداد 1395ساعت انتشار : 16:22:34
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هم اینک در کشور از گل محمدی تنها گلاب تهیه می شود، گفت: زنجیره نهایی تولید این محصول، اسانس گیری است که راه اندازی این صنعت در کشور ضروری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزرات جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، محمدعلی طهماسبی روزچهارشنبه در دیدار استاندارچهارمحال وبختیاری در شهرکرد گفت: با توجه به ارزش بالای اقتصادی اسانس گیری گل محمدی، راه اندازی این صنعت در کشور با جدیت پیگیری می شود. وی ادامه داد: هر لیتر اسانس گل محمدی بر حسب کیفیت آن در دنیا بین پنج تا 10 هزار دلار خریداری می شود. به گفته وی، هم اینک در 14 تا 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور گل محمدی کشت می شود و با توجه به ارزش افزوده بالای این محصول، توسعه پرورش گل محمدی از اولویت های وزارت جهادکشاورزی است. طهماسبی گفت: گل محمدی گیاه کم آبی است و در استان های با بارندگی بالای 400 میلیمتر از جمله استان چهارمحال و بختیاری، این گیاه با آبیاری سبز (کشت دیم) قابل توسعه است. وی افزود: گل محمدی در شرایط دیم بالای 1.5 تن و در شرایط آبی حدود چهار تن در هکتار گل می دهد و با ارزش ترین کالای صادراتی کشاورزی محسوب می شود. طهماسبی تصریح کرد: به دلیل اینکه گل محمدی مصرف مستقیم دارویی، بهداشتی، غذایی و انسانی دارد بایستی به صورت ارگانیک و عاری از مواد شیمیایی تولید شود. معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی افزود: بر اساس برنامه ریزی ها، مقرر شده طی 10 سال آینده در چهارمحال و بختیاری 70 هزار هکتار اراضی مستعد، زیرکشت گیاهان دارویی از جمله گل محمدی قرار گیرد. به گفته طهماسبی با رایزنی و هماهنگی های انجام شده با مسئولان چهارمحال و بختیاری با توجه به اینکه این استان از مستعد ترین مناطق پرورش و کشت گل محمدی است، صنعت اسانس گیری این محصول نیز با تعیین سرمایه گذار در این استان راه اندازی می شود.