رئیس هیات مدیره کانون صنایع غذایی ایران گفت: خاک پربرکت خاورمیانه سالهاست که چراغ توسعه پایدار جهان را با تولید انرژی ارزان تأمین نموده، نقش ایران و اروپا در این مأموریت بیبدیل است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 20 آبان 1396ساعت انتشار : 14:52:21سید محمدرضا مرتضوی رئیس هیات مدیره کانون صنایع غذایی ایران امروز در نشست فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تهران با هیات تجاری کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا گفت: نقش اروپا در توسعه پایدار کره خاکی از دیرباز تا الان بسیار تعیین کننده بوده است و این نقش به نظر ما ایرانیها ناشی از فهم درست قاره سبز از ملزومات و روشها و پندارهای صحیح از نیازهای بشری و با احترام به داراییهای محدوده کره خاکی است.
وی افزود: روزگاری زندگی میکنیم که قدرتهای بزرگ و با اتکا به توان اقتصادی و نظامی به عقل سلیم پشت میکنند و هر روز خبر خروج آمریکا از پیمانهای خردمندانه بشری برای کره زمین تیتر اخبار اول جهان است که بسیار باعث تاسف است.
ایران اسلامی در این منطقه آشوب زده با اتکا به تاریخ و تمدن چند هزار ساله خود و با اتکا به تجارت آموخته از تجارت غنی خود در این منطقه سکان و لنگر مطمئنی برای بازگشت ثبات و آرامش در مدار عقل است.
نمیتوان با اتکا به دلارهای نفتی تازه به دوران رسیدههای منطقه این بخش از پراهمیت از جغرافیای سیاسی جهان را به دست نابخردی و به دست زنگیان مست سپرد و به همین دلیل از پشت این تریبون میگویم زمان به سرعت در حال از دست رفتن است و برای تزئیین آرامش در این منطقه پراهمیت از جهان نیاز به همکاری و همفکری و هم نشینی عقلای جهان و پرهیز از ناشیگری های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بدون فوت وقت میباشد و این یک باید تاریخی و نه گزینه روی میز است.
وی افزود: تجربه 10 ساله اخیر در نابودی بخشهای مهمی از کشورها و ملتهای این منطقه که به قیمت آوارگی میلیونها زن و کودک و نابودی بخشهایی از میراث بشری در سوریه و عراق و افغانستان شد، نمونه بارزی از ضرورت اجتناب از نابخردیهای سیاسی، احتماعی و اقتصادی است و اگر مقاومت ایران اسلامی در مقابل این اشتباهات بزرگ بشری نبود، اکنون شاهد رقص دستهجمعی شمشیرهای تشنه به خون داعش بر بشریت و تمدن بشری بودیم.
مرتضوی اظهار داشت: توسعه کره خاکی بر مدار عقل، خرد و انسانیت و همکاری مشترک و مستمر ناشی از فهم و شعور درست از مقتضیات زمان است. نباید بدهیهای چند هزار میلیاردی انباشته امریکا ناشی از زیادهخواهی بشری آتش جنگ خانمانسوز دیگری را در کره خاکی شعلهور کند و نقش اروپا در جلوگیری از این اشتباه بزرگ که منجر به نابودی بخشهایی از کره خاکی میشود نقشی بیبدیل است.
وی افزود: همکاریهای ما و شما در تولید ثروت و بهرهمندی خردمندانه از آب و خاک در این منطقه پراهمیت نه یک کار اقتصادی بلکه قدمهای پرثمری برای حفظ و صیانت از مدار خرد و نیک نفسی و برای نجات بشریت خواهد بود.
مرتضوی گفت: خاک پربرکت خاورمیانه همانطور که سالهاست که چراغ توسعه پایدار جهان را با تولید انرژی ارزان تأمین نموده امروز باید از مدار عقل و دانش بشری بهرمند شود و نقش بیبدیل ایران و اروپا در این مأموریت سبز نقشی بیمانند و بیبدیل است و ما برای این همکاری ارزش فوقالعاده و بسیاری قائل هستیم و امیدواریم بخشهای خصوصی دو کشور بتوانند مدار عقل را به جهان در حال تغییر برگردانند.
کاوه زرگران نیز امروز در نشست فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی تهران با هیات تجاری کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اتحادیه اروپا شریک اقتصادی و تجاری خوبی برای تولیدکنندگان ایرانی میتواند باشد، گفت: ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی داشته تا جایی که علاوه بر تأمین نیاز داخلی مازاد تولیدات آن صادر میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران افزود: ارزش افزوده صنایع غذایی در 10 سال اخیر رشدی معادل 26 درصد را تجربه کرده است و کشور ما در سال 2016 حدود 6 میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات انواع محصولات غذایی و کشاورزی داشته و سال 2012 سالانه رشدی معادل 3 دهم درصد در این حوزه را تجربه کرده است.
وی با اشاره به اینکه بعد از توافق برجام زمینه بسیار مناسبی برای گسترش فعالیتهای اقتصادی و تجاری با کشورهای دیگر برای ما ایجاد شده است، گفت: کشورهای زیادی از جمله اتحادیه اروپا بعد از برجام برای گسترش همکاریها با ایران تمایل داشتهاند، ضمن اینکه اتحادیه اروپا نقش بسیار مؤثری در به ثمر رسیدن توافق برجام داشته است و بعد از این به پایبندی به این توافق داشته است.
زرگران افزود: بدون شک اتحادیه اروپا در تولید محصولات کشاورزی توانمندی زیادی دارد و به واسطه موقعیت جغرافیایی و تکنولوژیهای نو یکی از قطبهای تولید غذا در دنیا است و میتواند شریک بسیار مناسبی برای ایران باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران با بیان اینکه سطح روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در حوزه کشاورزی رضایت بخش نیست، گفت: سهم اتحادیه اروپا از صادرات محصولات کشاورزی ایران بسیار اندک است و محصولات کشاورزی ایران عمدتا به ایتالیا، آلمان، فرانسه و اسپانیا است و به سایر کشورها بسیار ناچیز است.
وی افزود: تجارت مواد غذایی و آشامیدنی بین ایران و اتحادیه اروپا در 7 ماهه نخست 2017 کاهش 18 درصدی داشته است.
زرگران با بیان اینکه باید در روابط بانکی و مالی ایران و اروپا تجدید نظر کرد، گفت: باید هزینههای تجارت بین طرفین را کاهش داد. ثبات اقتصادی ایران در سالهای اخیر و سطح جذب سرمایهگذاریها نشان میدهد که ایران یک کشور امن برای سرمایهگذاری خارجی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران اظهار داشت: نرخ تورم از نیمه دوم سال 92 روندی نزولی را طی کرده است و نرخ ارز علیرغم کاهش قابل توجه قیمت نفت و استمرار تحریمها با کمترین نوسانات مواجه بوده است.
وی افزود: زنجیره تولید ایران به عنوان یک بخش فعال در تولید محصولات کشاورزی به همراه فضای امن اقتصادی انگیزه خوبی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا فراهم میکند.
انتهای پیام/ب