اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : دو شنبه 16 مهر ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
دو شنبه 16 مهر ماه 1403 ساعت: 7:1:50

اعلام دلایل ایجاد مجمع تشکل‌های صنفی برنج/ تشکیل تشکل صنفی برنج در برخی استان‌ها

اعلام دلایل ایجاد مجمع تشکل‌های صنفی برنج/ تشکیل تشکل صنفی برنج در برخی استان‌ها

برای دستیابی به کشاورزی پایدار و حمایت صنفی از تولیدکنندگان، تشکل‌های صنفی مقتدر که نقش دیده‌بانی داشته و قدرت چانه‌زنی با دولت دارند، ضرورت انکارناپذیر است.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 19 مهر 1394ساعت انتشار : 11:57:21
برای دستیابی به کشاورزی پایدار و حمایت صنفی از تولیدکنندگان، تشکل‌های صنفی مقتدر که نقش دیده‌بانی داشته و قدرت چانه‌زنی با دولت دارند، ضرورت انکارناپذیر است. مدیرکل دفتر امور تشکل‌های کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: شرایط موجود در برنج کشور و خطر تغییر ذائقه مصرف برنج به سمت برنج‌های وارداتی و همچنین ساختار فرسوده شالیکوبی‌های موجود، ضرورت تشکیل یک تشکل صنفی فعال و قدرتمند برای احقاق حقوق برنج‌کاران را ضروری کرده است. عبدالرضا مسلمی افزود: طی ماه‌های گذشته، این دفتر تلاش کرد با طرح مسئله و با هدف حمایت از برنج‌کاران و ایجاد یک تشکل قدرتمند که بتواند اثرگذاری معقولی در حوزه تولید به جا گذاشته و حمایت قابلی از تولیدکننده داشته باشد را در جامعه کشاورزی کشور برانگیخته کند. وی خاطرنشان کرد: هرچند انجمنی به شکل سنتی در این حوزه وجود دارد که در بضاعت خود توانسته در این حوزه نقش ایفا کند، اما به‌نظر می‌رسد منافع تولیدکنندگان با منافع تجار برنج هم‌سویی ندارد و باید تشکل‌های صنفی ایجادشده بتوانند اثرگذاری قابل توجهی داشته باشند و قدرت چانه‌زنی با دولت را داشته باشند تا بتوانند از فعالان و تولیدکنندگان برنج حمایت قابلی کنند. مسلمی ادامه داد: این دفتر هرچند مرتبط به دولت و وزارت جهاد کشاورزی است، اما با رصد تشکل‌ها و بر اساس نیازسنجی برانگیختگی ایجاد تشکل‌های جدید یا تقویت تشکل‌های موجود به نحوی که بتواند مؤثر بر صنف باشد را در دستور کار خود قرار داده و زحمات تشکل‌های سابق را نیز نادیده نمی‌گیرد. وی تصریح کرد: ایجاد مجمع تشکل‌های صنفی برنج به‌منظور حمایت از برنج، ترویج تکنولوژی روز در تولید برنج، بهبود وضعیت به‌کارگیری منابع آبی و همچنین اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها را به‌عنوان مطالبه اصلی خود داشته باشند، ضروری است. مسلمی یادآور شد: بر اساس اصلاحیه‌ای که در آیین‌نامه تشکیل تشکل‌های صنفی در سال 93 رخ داد، این وزارتخانه مکلف است اتحادیه‌های صنفی محصولی ساماندهی کند تا بتوانند ضمن افزایش حمایت‌های اجتماعی از صنف خود نظیر ابزارهای بیمه در کنار اتحادیه اقتصادی، ضریب اثرگذاری خود را در فعالیت‌های کشاورزی در دستور کار قرار دهند. وی تأکید کرد: به‌همین منظور تشکیل تشکل صنفی برنج در برخی استان‌های کشور به‌ویژه استان‌های شمالی در دستور کار قرار گرفته است تا کشاورزان بدانند برای بیان مطالبات خود می‌توانند از تشکل‌ها به‌عنوان زبان گویا استفاده کنند و این تشکل‌ها با تعامل و نه تقابل با دولت، حمایت‌های صنفی خود را ادامه دهند.   کشاورزی نیازمند تشکل‌های دیده‌بان است مدیرکل دفتر امور تشکل‌های کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: اصلاح مصرف نیازمند فرهنگ‌سازی است و دیده‌بانی از چگونگی تولید و مصرف را باید تشکل‌های صنفی سازماندهی کنند. مسلمی همچنین گفت: اینکه یک برنج خارجی بتواند در صدا و سیما ماه‌ها فعالیت و تبلیغات داشته باشد، با منافع صنف تولیدکنندگان داخلی منافات دارد و وظیفه اصناف هوشمند و تشکل‌های دیده‌بان است که صدا و سیما و دولت را از پشت پرده‌های چنین تیزرهای تلویزیونی باخبر کنند. وی در پایان افزود: بارها از تشکل‌های فعلی در حوزه برنج برای افزایش همکاری و ارتقاء و تبادل تجارب دعوت به‌عمل آمده و همواره از بستر تشکل‌های فعلی برای تقویت و رسیدن به تشکل‌های فعال و مقتدر می‌توان استفاده کرد./   خبرنگار: فاطمه مهردادیان A-940719-04