اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : شنبه 8 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
شنبه 8 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 7:0:57

نقش «بفرمابزن» های حرفه ای در فروش غذا

نقش «بفرمابزن» های حرفه ای در فروش غذا

اقتصاد غذا – یحیی امیری- اگر اوج گیری فروشی غذا های صنعتی را اواسط قرن بیستم در نظربگیریم، دگرگونی در شیوه معرفی و تبلیغات محصولات صنعت غذا به آغاز قرن بیست و یکم مربوط میشود، گرته برداری آن در نمایشگاه بین المللی آگروفود تهران، نقاشی روی چهره کودکان ، عروسک گردانی و آدم های کارتونی شیر و شتر و زرافه و .. متحرک. اما در شیوه سنتی چه می کردند؟

منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 02 آذر 1395ساعت انتشار : 9:22:18
اقتصاد غذا – یحیی امیری- اگر اوج گیری فروشی غذا های صنعتی را اواسط قرن بیستم در نظربگیریم، دگرگونی در شیوه معرفی و تبلیغات محصولات صنعت غذا به آغاز قرن بیست و یکم مربوط می شود، گرته برداری آن در نمایشگاه بین المللی آگروفود تهران، نقاشی روی چهره کودکان، عروسک گردانی و آدم های کارتونی شیر و شتر و زرافه و .. متحرک.  اما در شیوه سنتی چه می کردند؟به طور کلی غذاهای سنتی در رستوران ها و قهوه خانه ها عرضه می شد و در ناهار بازاری ها همیشه یک نفر بود که جلوی در محل روبه پیاده رو ایستاده و به عابرین بفرما می زد.   اما این بفرما زدن با توجه به لباس و کلاهی که به سرداشت فرق می کرد و با اضافه کردن القاب، تفاوت هایی داشت، جعفر شهری پژوهشگر تهران قدیم دراین باره چنین نوشته است:اگر رهگذر دارای ریش و عبا و قبا و عمامه ای شیر شکری بود:بفرمایین حاج آقا..و اگر قبا لباده و سر داری و کلاه مقوایی داشت می گفت:آقا بفرمایین، بفرمایین قربان..هرگاه رهگذر دارای ریش، اور گیوه ای و عرقچین و سرتراشیده بود:بفرمایین کربلایی، کربلایی بفرمایین..چنانچه با ریش تراشیده و کلاه نمدی تخم مرغی و کمربند با شال خلیل خانی (شالی از پشم و ابریشم، ظریف و زیبا، در رنگ های نارنجهی و آلبالویی و آبی) نازک بود :مشدی بفرمایین...حالا اگر رهگذر کلاه نمدی کوتاه، چرک و چقر به سرداشت:کدخدا بفرمایین ، قدم به چشم کدخدا...این شیوه تعارف در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه هم رواج دارد، شما اگر اول شب از کنار یکی از ده ها رستوران های نزدیک میدان تکسیم استانبول رد بشوید یک آقای کراواتی یا پاپیونی شیک پوش بعد از اینکه نگاه به چهره تان انداخت و دقیق شد به زبان کشوری که امده اید به شما تعارف می کند که بفرمایید غذا میل کنید.زبان هایی که یکی از این بفرمابزن های استانبول بلد بود و خودش برای من تعریف کرد: فارسی، ترکی آذربایجان، روسی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی ویک نفر هم فارسی افغانی و تاجیکی تعارف می کرد، طوری که شما احساس خودی بدون بکنید و  وارد رستوران شوید.