اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : دو شنبه 16 مهر ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
دو شنبه 16 مهر ماه 1403 ساعت: 12:2:56

مطالعه علمی پژوهشکده کشاورزی برای سلامت جامعه انسانی انجام شد

مطالعه علمی پژوهشکده کشاورزی برای سلامت جامعه انسانی انجام شد

  با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و دانشگاه تهران تاثير اكتواين و هيدروكسي اكتواين بر القاء مرگ برنامه ريزي شده سلول‌هاي سرطاني ريه بررسی و انجام شد.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 06 مهر 1394ساعت انتشار : 19:27:20
  با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و دانشگاه تهران تاثير اكتواين و هيدروكسي اكتواين بر القاء مرگ برنامه ريزي شده سلول‌هاي سرطاني ريه بررسی و انجام شد. به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، اکرم صادقی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص این دستاورد که در نهایت منجر به مهار سلول­ های سرطانی انسان می شود، ابراز داشت: بخش عمده‌ مواد اوليه در صنايع داروسازي و پزشكي از فرآورده‌هاي ميكروبي تامين مي شود و استرپتومايسس‌ها به عنوان بزرگ‌ترين توليد كننده‌ انواع داروهاي آنتي بيوتيكي و غير آنتي بيوتيكي همواره مورد توجه زيست شناسان و داروسازاني كه به دنبال كشف داروهاي جديد هستند مي‌باشند. صادقی ادامه داد: اكتواين و مشتق هيدروكسيله آن هيدروكسي اكتواين (اكتواين‌ها) از بيوپليمرهاي سلولي شامل غشاء‌ها، پروتئين‌ها، آنزيم‌ها و اسيدهاي نوكلئيك در برابر تنش‌هاي مختلف حفاظت مي كند و اثرات ضد پيري و ضد التهابي اين مواد غير سمي بر روي سلول‌هاي انساني گزارش شده است. نتايج مطالعه‌اي كه اخيرا با همكاري محققين دانشگاه تهران و پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران انجام شده است، براي نخستین بار اثر اكتواين‌ها بر مهار سلول‌هاي سرطاني ريه انسان (QU-DB) را نشان داد. افزايش مرگ برنامه ريزي شده سلول‌هاي سرطاني ريه در مقايسه با سلول‌هاي سالم اين بافت و خون، اين تركيبات ميكروبي را به عنوان كانديدهاي با ارزش براي توليد نسل جديدي از داروهاي ضد سرطان معرفي مي‌كند. نتايج اين مطالعه در چهارمين كنگره بين المللي "Cancer Science & Therapy" سال 2014 چاپ گرديد. مطالعات تكميلي شامل بررسي تاثير اكتواين‌ها بر تومورهاي القاء شده در ريه موش در حال انجام است. گفتنی است این پروژه بطور مشترک با همکاری دکتر اکرم صادقی عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و دکتر مژگان شیخ پور و دکتر فاطمه یزدانی اعضای هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تهران در دست انجام است./