اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : یک شنبه 30 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
یک شنبه 30 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 11:2:39

مبارزه با علفهای هرز در مزارع گندم و جو

مبارزه با علفهای هرز در مزارع گندم و جو

مبارزه با علفهای هرز در 83 درصد مزارع گندم و 72 درصد مزارع جوی استان تهران رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از مبارزه با علفهای هرز در 83 درصد مزارع گندم و 72 درصد مزارع جو خبر داد.

منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 فروردین 1395ساعت انتشار : 13:12:19
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، علی اشرف منصوری سطح کشت غلات استان تهران را 74 هزار و 650 هکتار عنوان کرد که از این میزان 40 هزار و 450 هکتار گندم و 34 هزار و 200 هکتار مربوط به مزارع جو است. وی در مورد علفهای هرز و میزان خسارت، نحوه و زمان کنترل آن مواردی را عنوان و درباره سطح مبارزه با علف های هرز در استان تهران اظهار داشت: 83 درصد در مزارع گندم و 72 درصد در مزارع جو با علف هرز مبارزه شده است. رئیس جهاد کشاورزی استان تهران تصریح کرد: 74 هزار هکتار از سطح کشت غلات استان تهران نیز در معرض حمله سن قرار دارد که نیاز است کشاورزان اطلاع لازم برای مبارزه با آن کسب کنند. وی گفت: آفت سن گندم از مهمترین و عمده ترین آفت گندم و جو در طول تاریخ کشاورزی بوده است که با تغذیه از مراحل مختلف فنولوژیکی گندم به دو صورت کمی و کیفی خسارت ایجاد می کند. منصوری در توضیح خسارات آفت سن ادامه داد: خسارت کمی مربوط به تغذیه سن مادر یا سن زمستان گذران است که با گرم شدن هوا از کوه به مزرعه می آید و پس از استقرار با تغذیه از جوانه مرکزی گندم و جو، مانع از تشکیل خوشه گندم و جو می گردد. وی بیان داشت: خسارت کیفی نیز مربوط به مرحله پورگی و سن بالغ نسل بهاره(جدید) است که در این مرحله نیز آفت با تغذیه از دانه گندم و تخریب آن موجب کاهش ارزش نانوایی گندم می شود و اگر سن زدگی از دو درصد بیشتر باشد تهیه نان از گندم تولیدی غیرممکن می شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: در صورت بالا بودن تراکم پوره سن این آفت می تواند تا حدود صددرصد دانه ها را از بین ببرد به همین جهت اقداماتی مؤثر از سوی این سازمان صورت گرفته است. وی تصریح کرد: همچنین در این خصوص برنامه هایی در سال 95 اجرا می شود که نیاز است کشاورزان برای آگاهی از این روش‌ها، ارتباط مستمر و مستقیم با مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی و نیز شبکه های مراقبت و پیش آگاهی در شهرستان مربوطه داشته باشند. انتهای پیام/ب