اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : یک شنبه 30 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
شنبه 29 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 19:0:57

نانوتکنولوژی در فعالیت‌های تشخیصی به کمک دامپزشکان آمد/ امکان پاستوریزاسیون سرد لبنیات با فناوری نانو

نانوتکنولوژی در فعالیت‌های تشخیصی به کمک دامپزشکان آمد/ امکان پاستوریزاسیون سرد لبنیات با فناوری نانو

در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای، تکنولوژی نانو امکان تشخیص، پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری‌های حوزه دام، طیور و آبزیان را فراهم کرد.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 14 بهمن 1394ساعت انتشار : 19:27:19
در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای، تکنولوژی نانو امکان تشخیص، پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری‌های حوزه دام، طیور و آبزیان را فراهم کرد.   به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین رئیس سازمان دامپزشکی کشور و دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو و هیأت همراه، بر نقش تکنولوژی نانو در تشخیص زودهنگام مخاطرات بهداشتی تأکید شد. رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم گفت: نانوتکنولوژی در سازمان دامپزشکی کشور که نقش حاکمیتی دارد، اساسی است؛ به‌گونه‌ای که سالانه 42 تا 45 هزار مورد مجوز بهداشتی واردات، صادرات و ترانزیت کالا توسط این سازمان صادر می‌شود و اقدامات تشخیصی همیشه در موارد فوق وجود دارد. مهدی خلج افزود: سازمان دامپزشکی باید پیش از آنکه مشکلی اساسی به‌وجود آید، بتواند ابزارهای کنترل و پیشگیری را داشته باشد و نانو می‌تواند به سیستم‌های تشخیصی مسلط شود و کمک‌حال بخش دامپزشکی باشد. وی با اعلام اینکه سالانه 14 میلیون تن فرآورده‌های خوراکی دام تحت نظارت بهداشتی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: حدود 16 میلیون تن خوراک دام توسط این سازمان باید مجوز بگیرد تا بتواند به عرصه وارد شود که در این بین 10 میلیون تن آن وارداتی است. خلج ادامه داد: بیش از 110 نوع بیماری بین دام، طیور و آبزیان وجود دارد که برخی از آنها به‌ویژه در بخش بیماری‌های طیور، سرعت انتشار بالایی داشته و خسارت اقتصادی زیادی به بار می‌آورد؛ بنابراین نانو می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها، کمک‌حال بخش دامپزشکی باشد. وی تصریح کرد: سالانه 160 شرکت واردکننده دارو و مواد بیولوژیک فعالیت دارد که سهم واردات در این بخش 400 میلیون دلار است؛ بنابراین باید از این تکنولوژی بهره کافی را در این بخش ببریم.   امکان پاستوریزاسیون سرد لبنیات با فناوری نانو دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو در این مراسم اظهار داشت: سازمان دامپزشکی متولی سلامت مردم است و ارتباط تنگاتنگی با این حوزه دارد. سعید سرکار یادآور شد: نانو می‌تواند تأثیرات خود را در تشخیص، پیشگیری، درمان و ارتقاء بهره‌وری تولید و ایجاد ارزش افزوده داشته باشد. وی تأکید کرد: در حال حاضر کشور در فاز دوم تکنولوژی نانو قرار داد؛ به‌گونه‌ای که فاز نخست آن تولید نانومواد بوده و فاز دوم رسوخ این فناوری در صنایع موجود است. سرکار همچنین گفت: پیام ما به صاحبان صنایع آن است که برای آنکه در آینده رقابت‌پذیری و بازارهای خود را از دست ندهند، خود را به این تکنولوژی تجهیز کنند. وی در ادامه افزود: در 10 حوزه صنعتی همچون بهداشت، دارو، ساختمان، خودرو، نساجی، نفت و پتروشیمی وارد شدیم و امیدواریم که در بخش کشاورزی نیز بتوانیم در صنایع مختلف وارد عمل شویم. دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری‌های نانو خاطرنشان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی برای شناساندن این تکنولوژی بسیار مؤثر است، به‌گونه‌ای که با استفاده از فناوری نانو، امکان پاستوریزاسیون سرد لبنیات وجود داشته، بدون آنکه ارزش غذایی آنها از بین برود. سرکار ادامه داد: نانو می‌تواند در بخش شیلات و آبزیان برای فیلتراسیون آب و آلاینده‌های دیگر، در استخرهای پرورشی نقش بزرگی ایفا کند. وی تصریح کرد: امیدوارم که در کمیته‌ای مشترک بتوانیم هدفمند سفارش‌پذیر کار کنیم و با بخش‌های مختلف همچون کشاورزی ارتباط مؤثری داشته باشیم./   خبرنگار: مژگان ستار L-941114-03