اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : یک شنبه 15 مهر ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
یک شنبه 15 مهر ماه 1403 ساعت: 19:1:31

سال 2016، سال جهانی حبوبات نامگذاری شد

سال 2016، سال جهانی حبوبات نامگذاری شد

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال 2016 را به نام سال جهانی حبوبات نامگذاری کرد.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 06 آبان 1394ساعت انتشار : 15:17:21
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال 2016 را به نام سال جهانی حبوبات نامگذاری کرد.   به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با هدف افزایش آگاهی عمومی از مزایای تغذیه حبوبات به‌عنوان بخشی از تولید مواد غذایی پایدار، سال 2016 را به حبوبات اختصاص داد. این سال فرصت مناسبی برای افزایش استفاده از پروتئین مبتنی بر حبوبات، تولید بیشتر حبوبات در جهان، استفاده متناوب از حبوبات و مقابله با چالش‌های موجود در تجارت حبوبات است. حبوبات شامل عدس، لوبیا، نخودفرنگی، نخود و... هستند که بخش مهمی از سبد غذایی را تشکیل می‌دهند و منبع حیاتی از پروتئین‌های گیاهی و اسیدهای آمینه برای مردم سراسر جهان محسوب می‌شوند. حبوبات به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای مقابله با چاقی، جلوگیری و کمک به مدیریت بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان تأثیرگذار هستند و منبع مهمی از پروتئین گیاهی برای حیوانات هستند. علاوه بر این، حبوبات دارای خواص تثبیت نیتروژن هستند که می‌توانند به افزایش حاصلخیزی خاک کمک کنند و تأثیر مثبتی بر محیط زیست می‌گذارند. هدف از نامگذاری سال 2016 به نام سال جهانی حبوبات، افزایش آگاهی درباره نقش حبوبات در تولید مواد غذایی پایدار و رژیم غذایی سالم و سهم آن در امنیت غذایی و تغذیه، ترویج استفاده از حبوبات در سیستم غذایی، منفعت حبوبات برای خاک و تغییرات آب و هوایی و مبارزه با سوءتغذیه، تشویق برای تولید بیشتر حبوبات در جهان، افزایش پژوهش‌های صورت‌گرفته، استفاده متناوب و بهتر از حبوبات و مقابله با چالش‌های موجود در تجارت حبوبات است. سازمان خواربار و کشاورزی، حبوبات را به‌عنوان محصولات ضروری سرشار از مواد مغذی و دارای پروتئین بالا معرفی کرده است که منبع ایده‌آلی از پروتئین به‌ویژه در مناطقی که گوشت و لبنیات به‌سختی یافت می‌شوند یا افراد از لحاظ اقتصادی قادر به خرید آنها نیست، محسوب می‌شوند. حبوبات با داشتن چربی کم و فیبر بالا می‌توانند به کاهش کلسترول و کنترل قند خون کمک کنند و برای مدیریت بیماری‌های غیرواگیردار مانند دیابت، ناراحتی‌های قلبی و چاقی قابل استفاده هستند. این محصولات برای کشاورزان حائز اهمیت هستند، چون علاوه بر فروش آنها، می‌توانند به مصرف خانوار نیز برسد و منجر به حفظ امنیت غذایی خانواده و ثبات اقتصادی شوند. گفتنی است، حبوبات با تثبیت نیتروژن در خاک باعث افزایش حاصلخیزی خاک و در نتیجه گسترش بهره‌وری از زمین‌های کشاورزی می‌شوند و با استفاده از حبوبات در کشت‌های مخلوط کشاورزان می‌توانند تنوع زیستی مزرعه و خاک را ترویج کنند. همچنین حبوبات می‌توانند با کاهش وابستگی به کودهای مصنوعی برای افزودن نیتروژن به خاک روند تغییرات اقلیمی را تقلیل دهند./   خبرنگار: افسانه زعیم‌زاده A-940806-03