اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : جمعه 31 فروردين ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
پنج شنبه 30 فروردين ماه 1403 ساعت: 19:1:49

وزارت بهداشت هشدار داد:-غذای داغ و سرد در ظرف یکبار مصرف ممنوع

وزارت بهداشت هشدار داد:-غذای داغ و سرد در ظرف یکبار مصرف ممنوع

مواد غذایی> معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در گفتگو با ایفدانا در باره تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف هشدار داد.

منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 26 بهمن 1395ساعت انتشار : 9:52:18
مواد غذایی> معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو  در گفتگو با ایفدانا در باره تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف  هشدار داد. معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو  با توجه به آغاز ایام فاطمیه و استفاده بیش از پیش مردم از ظروف  یکبار مصرف در مراسمهای این ایام به ایفدنا گفت: تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف  ممکن است باعث انتقال مقادیر جزئی ترکیبات شیمیایی از جمله مونومرها یا پلاستی سایزرها به داخل ماده غذایی شود.مهندس سمیره صباح  با بیان اینکه پرکاربردترین ترکیب شیمیایی مورد استفاده در تولید ظروف پلیمری یا همان ظروف یکبار مصرف، وینیل کلرید که مونومری از پلی وینیل کلرید(PVC)می باشد  و استایرن است که در تولید بیشتر پلاستیک ها کاربرد دارد.این مقام مسئول در اداره کل  نظارت بر فراورده های غذایی از وینیل کلرید به عنوان عامل ایجاد سرطان کبد در مدل های حیوانی و همچنین انسانی نام برد  و تصریح کرد: مسمومیت شدید با این ترکیب باعث افسردگی سیستم عصبی مرکزی و آسیب جدی به کبد می شود.وی با اشاره به  اینکه مونومرهای وینیل کلرید همانطور که از بسته ماده غذایی وارد چربی می شوند، وارد آب نیز می شوند؛ در توضیح بیشتر عنوان کرد: ثابت شده است که آب معدنی نگهداری شده در بطری های PVC حاوی مقادیری وینیل کلرید می باشد که مقدارش در یک لیتر آب بعد از 6ماه به 170 میلی گرم می رسد کما اینکه در کشورهایی که مصرف آب بسته بندی شده در ظروف متدوال است، بدن هر فرد روزانه 120 نانوگرم وینیل کلرید دریافت می کند.مهندس صباح همچنین اضافه کرد: این میزان وینیل کلرید در روغن های پخت و پز بیشتر است و به8.14 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن می رسد.وی درباره آسیبهای ناشی از استایرن هم اظهار داشت:  این ماده بر کلیه ها و کبد اثرات سمی گذارده و باعث تجمع آب میان بافتی در ریه و بی نظمی در ضربان قلب می شود. به نظر می رسد که این ترکیب به راحتی از ظروف بسته بندی جدا شده و وارد ترکیبات چربی می شود.