اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : پنج شنبه 30 فروردين ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
پنج شنبه 30 فروردين ماه 1403 ساعت: 14:1:31

از سوی وزارت صمت-نحوه تولید و توزیع روغن نباتی در سال 1400 اعلام شد+ جزئیات

از سوی وزارت صمت-نحوه تولید و توزیع روغن نباتی در سال 1400 اعلام شد+ جزئیات

مواد غذایی> اقتصاد غذا - عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت در نامه ای سیاست‌گذاری تولید، عرضه و توزیع روغن خوراکی در سال 1400 را اغلام کرد.

منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 15 فروردین 1400ساعت انتشار : 11:0:4
مواد غذایی> اقتصاد غذا - عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت در نامه ای سیاست‌گذاری تولید، عرضه و توزیع روغن خوراکی در سال 1400 را اغلام کرد. به گزارش پایگاه خبری اقتصادغذا «فودپرس»، متن کامل نامه به شرح زیر است:  جناب آقای سیف، معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایرانجناب آقای تابش، معاون محترم وزیر و مدیرعامل سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگانجناب آقای صادقی‌نیارکی، معاون محترم امور صنایعجناب آقای گیلانپور، معاون محترم توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکارهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزیموضوع: سیاست‌گذاری عرضه و توزیع روغن خوراکی در سال 1400سلام علیکماحتراماً، پیرو ابلاغیه مورخ 9/12/1399 رئیس دفتر محترم رئیس‌جمهور درخصوص تامین ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی در شش ماهه اول سال 1400 و تصمیمات کمیته رصد و پایش تنظیم بازار روغن خوراکی مورخ 24/12/99 به منظور مدیریت بازار و عرضه مستمر و مکفی روغن خوراکی در سطح کشور، سیاست‌گذاری عرضه و توزیع روغن در سال 1400 به شرح ذیل اعلام می‌گردد.- میزان روغن خام مورد نیاز برای تولید و توزیع روغن نباتی برای شش ماهه اول سال 1400 معادل 1050هزار تن (790 هزار تن روغن خام و 260 هزار تن روغن از محل استحصال دانه روغنی وارداتی) مصوب گردید.- مقادیر نیاز روغن خام برای تحقق برنامه تولید و آرامش بازار شامل موارد ذیل می‌باشد:روغن خام پالم (240 هزار تن)، روغن خام آفتاب (400هزار تن)، روغن خام سویا (150 هزار تن). ضمنا از محل استحصال روغن از دانه روغنی سویا وارداتی حدود 260هزار تن روغن استحصال که در فرآیند تولید و عرضه به کشور قرار خواهد گرفت.- جدول سهمیه کارخانجات تولیدی (پیوست شماره 1) مورد تایید انجمن‌ها و تشکل‌های ذیربط قرار گرفت.- کارخانجات تولیدی براساس برنامه ابلاغی می‌بایست نسبت به تولید ماهانه 180هزار تن روغن در بخش‌های خانوار (معادل 120هزار تن)، صنف (معادل 25هزار تن) و صنعت (معادل 35هزار تن) اقدام نمایند. شایان ذکر است جابجایی ارقام اعلامی در صورت لزوم و به منظور مدیریت بازار امکان‌پذیر خواهد بود.- کارخانجات تولیدی می‌بایست برنامه‌ریزی لازم به منظور تولید روغن در بخش خانوار به صورت 70درصد روغن مایع (معادل 84 هزار تن) و 30درصد روغن نیمه‌جامد (معادل 36 هزار تن) به تفکیک روغن تولیدی مایع خانوار 60درصد پخت‌وپز (معادل 50هزار تن) و 40 درصد سرخ‌کردنی (معادل 34 هزار تن) را در دستور کار قرار دهند.- باتوجه به تکالیف دولت در رصد و پایش، واردات و توزیع انواع روغن خام و ساخته شده، همه واحدهای تولیدی، توزیعی و پخش مکلف به ثبت اطلاعات ترخیص، تولید و توزیع به تفکیک خریدار در سامانه جامع تجارت داخلی می‌باشند. بدیهی است عملکرد واحدها در ثبت اطلاعات، ملاک عمل خواهد بود.خواهشمند است دستور فرمایید درخصوص موارد مرتبط اقدام لازم معمول و نتیجه را اعلام نمایند. ضمنا سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌بایست بر کلیه مراحل تامین، تولید و توزیع و رعایت قیمت‌های مصوب نظارت حداکثری داشته باشد و با تخلفات احتمالی برخورد نماید. عباس قبادی